Actualitate

SCUMPIRI ANUNȚATE DE PRIMĂRIA BUZĂU! Cu cât vor fi majorate impozitele pentru 2021

Veste tristă la final de an pentru locuitorii municipiului Buzău. Un proiect de hotărâre prin care se urmărește creșterea impozitelor locale va ajunge, cu trei zile înainte de Crăciun, pe masa consilierilor. Documentul care a primit deja avizul comisiei de specialitate prevede indexarea impozitelor cu rata inflației. În plus, primarul municipiului Buzău a explicat, pentru sansanews.ro, că se va mai adăuga și o creștere mai mică de 1%.

”Rata inflației este de 3,84 %, dar va mai fi o creștere de la 0,08 %– la 0,12% pentru că impozitele pe clădiri și terenuri pentru populația din municipiul Buzău au fost foarte mici, cele mai mici din România, în timp ce în toate orașele spre care tindem și noi au fost de 0,12% -0,16 %. Conform Codului Fiscal ne putem duce până la 2%”,  a anunțat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Edilul a explicat că situația încasărilor a fost foarte slabă anul acesta, iar cheltuielile destul de mari, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus. Din aceste cauze situația financiară a Primăriei este una deficitară motiv pentru care orice încasare la bugetul local reprezintă practic continuarea investițiilor.

 ”La noi, la Buzău, s-a mers pe o altă linie decât în marile orașe. S-a mers cu maximum pentru impozit plătit firme, 1,3% din valoare și pe cea mai mică valoare la populație. Din păcate, având în vedere și contextul actual, nu ne mai putem susține nici cheltuielile de funcționare și practic fiecare familie, fiecare deținător de case, de terenuri, va mai plăti probabil 20-30 de lei în plus, în medie, pe an. Nu este  o sumă mare dar pentru noi, ca Primărie, contează pentru că nu vrem să oprim investițiile, în special cele din infrastructură”, a spus Toma.

Constantin Toma, primar municipiul Buzău

Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării pe data de 22 decembrie, iar noile impozite vor putea fi plătite din ianuarie când cei care vor achita până în martie impozitul pe tot anul vor putea beneficia și de reducerea de 10% aplicată persoanelor fizice și 5% pentru agenții economici.

Proiectul poate fi citit aici.