Actualitate SĂNĂTATE

Cereri din ce în ce mai puține pentru vaccinare anti COVID. Consecința: mai multe centre de imunizare se închid. Lista completă, AICI

În ultimele săptămâni, campania de vaccinare anti COVID a bătut pasul pe loc, la Buzău. În centre bate vântul. S-a ajuns ca în 24 de ore doar câteva zeci de persoane din tot județul să solicite administrarea vaccinului. De exemplu, vineri, 11 februarie, autoritățile de sănătate publică raportează doar 86 de vaccinări în tot județul, dintre care 42 cu prima doză.

Ca urmare, s-a dispus reorganizarea centrelor de vaccinare.

“Au fost făcute demersurile necesare pentru ca Centrul de Vaccinare cu flux Moderna de la demisolul Dispensarului Medical nr. 14 să fie mutat la Muzeul Județean, iar fluxul de Astrazeneca din cadrul Centrului de Vaccinare Galeria Mall să  fie mutat la Muzeul Județean. Centrul de Vaccinare Kaufland Sud din municipiul Buzău, str. Unirii nr. 1 si Centrul de Vaccinare Kaufland din municipiul Râmnicu Sărat, str. Constantin Brâncoveanu nr. 46 au fost propuse pentru a deveni centre hibride (să desfășoare și activitate de testare atunci cînd legislația o va permite)”,anunță Prefectura Buzău.

Alte centre, din municipiul Buzău și din câteva comune, se vor închide începând de luni, 14 februarie. Este vorba despre punctele de imunizare din localitățile Pârscov, Scurtești, Smeeni, Vadu Pașii, Vernești și Vintilă Vodă.

CENTRE DE VACCINARE CARE URMEAZĂ SĂ SE ÎNCHIDĂ DIN 14 FEBRUARIE: