Actualitate POLITICĂ

Se întețesc polemicile pe marginea referendumului de unire a Buzăului cu Țintești! Cum răspund Toma și PSD întrebărilor Opoziției

O parte dintre liderii Organizației Județene a Partidului Social Democrat Buzău a ieșit joi, într-o conferință de presă, încercând să răspundă unor întrebări în legătură cu proiectul referendumului de unire a municipiului Buzău cu comuna Țintești, venite dinspre opinia publică dar și din zona politică. Pentru a da mai multă greutate evenimentului, la masa conferinței s-au așezat cât mai mulți fruntași pesediști și anume primarul Constantin Toma, președintele Organizației Municipale PSD Buzău, cei doi viceprimari ai municipiului Buzău, Oana Matache și Ionuț Apostu, dar și senatorul Lucian Romașcanu și deputatul Romeo Lungu.  

Fiecare dintre ei a încercat să aducă răspunsuri menite să lămurească proiectul unificării municipiului Buzău cu cele patru sate care formează comuna Țintești.

În susținerea proiectului său, primarul Constantin Toma a reluat o parte dintre avantajele pe care unirea dintre Buzău și Țintești le va avea susținând că în curând va începe și o campanie de informare serioasă legată de proiectul în cauză.

”S-a intâlnit pentru prima dată Puterea de Buzău, pentru că ei se consideră tot timpul în Opoziție și doar critică,  și au criticat acest proiect încercând să aducă doar argumente puerile: faptul că vom avea autostradă la mijlocul orașului. Să înțelegem foarte clar Ținteștiul se va dezvolta și fără Buzău, pentru că bucata de autostrada dinspre Pogonele se va dezvolta și ea. De ce să nu profităm astfel încât să punem totul în valoare, reglementând totul de aici de la Buzău, și să avem o dezvoltare armonioasă. Împreună cu comuna Țintești puteam avea peste o mie de hectare. (…) Sunt sigur că buzoienii vor fi convinși că acesta este un proiect adevărat, ne vom bate pentru acest proiect, vom începe și o campanie de informare foarte serioasă”, a spus Constantin Toma.

Detaliile campaniei de informare ce urmează să înceapă săptămâna viitoare au fost anunțate de Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

” Vom avea o campanie de informare ce se va derula pe o perioadă de două luni de zile, începând de săptămâna viitoare. Campania de informare va fi o campanie derulată stric din punct de vedere al comunității, nu va fi o campanie de partid ci va fi o campanie, să-i spunem, de implicare a tuturor buzoienilor în acest demers de dublare a teritoriului municipiului Buzău. Campania va cuprinde pe lângă panouri, broșuri și organizarea a cinci-șase dezbateri publice, fie în diverse zone ale orașului, în cartiere, dar și în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, unde toți cetățenii municipiului vor fi invitați să discute alături de reprezentanții administrației locale, noi sperăm chiar și alături de mari personalități atât buzoiene cât și personalități cu impact național, astfel încât să explicăm importanța acestui referendum pentru viitorul comunității noastre. O parte importantă a campaniei se va derula și prin rețelele de socializare pentru că vrem ca până la 26 spetembrie toți buzoienii să înțeleagă importanța acestui referendum”, a spus Ionuț Apostu.  

La rândul său, senatorul Lucian Romașcanu a punctat că, deși PSD nu dorește politizarea acestui proiect inițiat de Toma, în timpul campaniei de informare a referendumului va fi prezent la Buzău și liderul partidului Marcel Ciolacu, despre care liberalii au întrebat într-o conferință de presă, susținută în urmă cu o săptămână, dacă șeful Organizației Județene PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, susține sau nu și el demersul lui Toma. Detalii aici.

”În campania pentru referendum se va implica și conducerea centrală a partidului. O să fie și domnul președinte Marcel Ciolacu prezent”, a spus Romașcanu.

Și deputatul Romeo Lungu a întărit ideea că Toma are susținerea PSD Buzău în demersul său de a uni municipiul cu comuna Țintești.

”PSD Buzău susține acest proiect. Este un lucru bun pentru ambele UAT-uri”, a spus Romeo Lungu.

Amintim că referendumul în urma căruia se va decide dacă municipiul Buzău se va uni cu comuna Țintești va avea loc pe 26 septembrie.