Agricultura acum POLITICĂ

SECRETUL RENAȘTERII ECONOMIEI. Ramona Bruynseels:”Dați subvenții fermierilor pentru ca românii să muncească acasă, nu pe plantațiile altora, la sparanghel”

România are nevoie de măsuri clare astfel încât economia să se dezvolte iar  exodul românilor în străinătate, un adevărat fenomen în ultimii ani, să se oprească. Cheia stă, însă, în mâinile tuturor factorilor, atât în mâinile celor care guvernează țara cât și a întreprinzătorilor români. Este mesajul pe care l-a transmis fostul candidat la Președinție, Ramona Ioana Bruynseels, prezentă în studioul Focus Tv.

Invitată în emisiunea Sens Direct, Ramona Ioana Bruynseels a vorbit despre măsurile urgente care ar trebui luate astfel încât românii să fie convinși să rămână și să muncească în țara lor. În acest sens, pe de o parte statul este dator să vină în sprijinul afaceriștilor cu diverse scheme de sprijin, pe de altă parte antreprenorii ar trebui să adopte o altă atitudine față de angajați și să le ofere mai multe beneficii, motivându-i prin bonusuri și salarii atractive.

“ Trebuie să ne aducem oamenii acasă. În loc să lucreze pe plantațiile altora pentru sparanghel, să dăm aici niște subvenții, să-i ajutăm pe fermierii noștri să poată să angajeze oamenii și pe care sa-i plătească rezonabil în așa fel încât să ne păstrăm forța de muncă aici. Au început să ne vină și din exterior oameni care să suplinească lipsa forței de muncă în România, dar e un pic ciudat. Ai tăi să fie plecați și ție să-ți vină alții din alte părți.”

Este o mare problemă la nivel național pe toate domeniile, în ceea ce privește forța de muncă. Și deși în perioada pandemiei s- au întors acasă foarte mulți români, nu sunt specializați în domeniile în care forța de muncă este necesară, iar aceștia sunt insuficient pregătiți. Astfel, ar trebui să se creeze programe și să se ofere locuri de muncă românilor care vor să rămână în țară, a mai spus Ramona Ioana Bruynseels.

O alta problemă pe care Ramona Ioana Bruynseels a dezbătut-o în studioul Focus Tv a fost cea privind secretul dezvoltării durabile reprezentat de îmbinarea dezvoltării mediului de afaceri cu cea a protejării angajaților.

Fostul candidat la Preşedinţie, Ramona Ioana Bruynseels, şi-a lansat recent un nou proiect politic, Re: start România.