Actualitate

Ședință fulger și cu multe absențe la Consiliul Județean! În cât timp au fost votate proiectele de pe ordinea de zi (video)

Mai operativi ca niciodată. Așa au început anul aleșii județeni care astăzi, 12 ianuarie 2022, s-au reunit pentru prima ședință. De altfel, prima întâlnire de anul acesta a avut și o altă premieră: nu mai puțin de șapte absențe, printre care și președintele Petre Emanoil Neagu.

Consilierii Județeni au fost convocați la ora 10.00 , iar ședința a început fix la momentul anunțat. Prima surpriză a venit chiar de la început, când tradiționalul ”La mulți ani” rostit la fiecare început de an a fost urat consilierilor de vicepreședintele Adrian Petre, cel care a și anunțat că va conduce ședința pentru că președintele Petre Emanoil Neagu ”este prins cu probleme personale”. Doar că președintele Neagu nu a fost singura absență de la prima întâlnire din 2022. Alți șase consilieri județeni au anunțat că nu pot ajunge miercuri la ședință și au votat electronic proiectele aflate pe ordinea de zi. Video cu ședința aici.

Fără alte discuții, Adrian Petre a continuat ședința care s-a încheiat într-un timp record: 3.34 de minute.

Toate cele patru proiecte de pe ordinea de zi au fost votate, fără alte discuții. Printre proiectele adoptate s-a numărat cel privind repartizarea pe comune, oraşe şi municipii a sumei de 32.994 mii lei pe anul 2022 din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare și estimări pe anii 2023- 2025 din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată și cotele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale.

Astfel, municipiul Buzău nu a primit nici un leu, în schimb, Râmnicu Sărat a primit cei mai mulți bani, peste 3 milioane de lei. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a explicat luni, în emisiunea Focus News de la Focus TV, că nevoia de bani era mai mare la Râmnic, iar primarii celor două municipii au ajuns la o înțelegere.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu