Social

Ședințe suspendate la Tribunalul Buzău

Ședințele de judecată programate la Tribunalul Buzău, vineri dimineața, au fost suspendate, timp de o oră, în intervalul orar 10,00-11,00, ca urmare a unei decizii pe care magistrații instanței au luat-o la începutul anului.
Potrivit unui comunicat, judecătorii, reuniți într-o Adunare Generală a Judecătorilor Tribunalului Buzău, au decis  ”suspendarea ședințelor de judecată ale Tribunalului Buzău timp de o oră, în intervalul 10,00-11,00, începând cu data 10.01.2020 și până la data dezbaterii inițiativei legislative în Parlamentul României”. Inițiativa legislativă la care magistrații fac referire este cea referitoare la eliminarea pensiilor de serviciu, o măsură împotriva căreia, în decembrie, au protestat și grefierii buzoieni, printr-o acțiune care a dus la întreruperea lucrului. Judecătorii consideră că propunerile de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă sunt de natură să afecteze independența sistemului de justiție. Cum, deocamdată, nu a fost stabilită data dezbaterii proiectului în Parlament, protestul judecătorilor va fi pe o perioadă nedeterminată.

Astăzi, ca urmare a deciziei judecătorilor de la instanța buzoiană, 8 ședințe au fost suspendate, timp de o oră, la ora transmiterii acestei știri activitatea fiind reluată. După cum au declarat reprezentanții Biroului de Presă al instanței, nu va fi necesară prelungirea programului de ședință după ora 16,00, însă nu este exclus ca acest lucru să se întâmple în zilele următoare, dacă vor fi ședințe de judecată mai lungi.