Actualitate

Sediul Prefecturii Buzău, reabilitat prin PNRR. Clădirea, veche de peste 50 de ani, nu a mai beneficiat niciodată de lucrări atât de ample

După ani buni de așteptare, sediul Instituției Prefectului-Județul Buzău va intra în reabilitare. Clădirea, construită la finele anilor ’60, și afectată de trecerea timpului, va fi modernizată cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cererea de finanțare depusă de autorități în această primăvară a fost acceptată, astfel că pentru reabilitarea sediului Prefecturii Buzău este prevăzută suma de 2.200.440 de euro, sumă ce reprezintă echivalentul bugetului de cheltuieli materiale al instituției aferent unei perioade de 20 de ani.

” După mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în spațiul de pe strada Simila, mutare pe care nimeni nu a abordat-o timp de 30 de ani, deși condițiile la vechiul sediu, de pe strada Chiristigii, erau total improprii, demarăm un alt proiect care ne va forța limitele, pentru care vom face tot ce ne stă în putință pentru a-l duce la bun sfârșit. Spre bucuria noastră, astăzi a fost actualizată lista proiectelor aprobate prin PNRR, iar proiectul  întocmit de Institutia Prefectului-Județul Buzău pentru reabililitarea instituției se află pe lista celor care au primit finanțare. Este vorba, practic, despre cea mai amplă intervenție de reabilitare a Casei Albe, de la construire și până în prezent. Pașii următori care trebuie parcurși sunt elaborarea documentației de avizare  a lucrărilor de intervenții, obținerea certificatului de urbanism, a avizelor necesare și autorizațiilor de construire”, precizează prefectul județului Buzău, Daniel-Marian Țiclea.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea Corpurile C1 și C2, cu suprafață totală de 5001 mp, mai exact clădirile care găzduiesc, pe lângă Instituția Prefectului, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Direcția Județeană pentru Cultură, Serviciul Teritorial al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Structura Teritorială pentru Probleme Speciale a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat-Buzău, Consiliul Național al Audiovizualului, Asociația Comunelor – filiala Buzău, Biroul Teritorial al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Conform proiectului finanțat prin PNRR, vor fi executate lucrări de reabilitare termică dar și montarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice.

  • “- reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii
  • – instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, prin utilizarea surselor regenerabile de energie
  • – instalarea unor sisteme eficiente de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior
  • – eficientizarea sistemului de iluminat prin automatizarea lui și refacerea întregii izolații (termice și hidrofuge)
  • – montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice
  • – asigurarea reducerii riscului la incendiu.”

În urma acestor lucrări, sediul Instituției Prefectului va trece de la clasa energetică C la clasa energetică A. Implementarea investiției ar urma să se realizeze în 24 de luni, până cel târziu la 30.06.2026.

Clădirea în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului-Județul Buzău a fost construită în perioada 1968-1970.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Au făcut ăștia de la putere atâta tam-tam cu PNNR-ul ăsta ca să-și revopsească primăriile și prefecturile. Nimic nu se va construi în România prin PNNR.