Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

(EXCLUSIV) ȘI ACUM, NUCLEARA VINE DE LA PARCHET! Angajatul anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor e chiar șefa epidemiologilor, dr.Carmen Scîntei! Ce a făcut

Dr.epidemiolog Carmen Scîntei ar fi angajatul Direcției de Sănătate Publică Buzău, care a intrat în vizorul procurorilor după ce ar fi venit la serviciu deși fusese confirmată cu COVID-19.

Surse de presă au declarat pentru șansanews.ro că dosarul deschis miercuri, 5 august, pentru zădărnicirea combaterii bolilor o vizează pe dr.Carmen Scîntei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 25 iunie-1 iulie, angajatul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău nu s-ar fi izolat la domiciliu, deşi  la data de 25 iunie ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu COVID-19. Procurorii susțin că reprezentantul DSP și-ar fi continuat activitatea profesională în cadrul instituţiei chiar şi după data 29 iunie, zi în care ar fi fost testat pozitiv cu coronavirus.

Șansanews.ro anunța pe 1 iulie îmbolnăvirea cu coronavirus a medicului epidemiolog Carmen Scîntei, care gestionase până la acea dată anchetele epidemiologice în criza sanitară generată de noul virus.

Scîntei fusese testată după ce o radiografie a indicat probleme la nivelul plămânilor, iar diagnosticul a fost stabilit după 3 teste negative.

Medicul epidemiolog a fost internat în spital, în secția de Boli Infecțioase, de unde a fost externat după circa 3 săptămâni. Chiar și din spital și de acasă, ulterior momentului externării, dr.Scîntei a coordonat activitatea instituției, alături de directorul economic, Daniela Dumitru și de directorul executiv Cristina Ungureanu, și ea confirmată cu coronavirus.

Dr.Carmen Scîntei nu a putut fi contactată de reporterii șansanews.ro pentru o reacție pe acest subiect. Nici conducerea DSP Buzău nu a răspuns pentru un punct de vedere.

Citește și: http://sansanews.ro/angajat-dsp-buzau-cercetat-de-procurori-pentru-ca-ar-fi-mers-la-serviciu-dupa-ce-ar-fost-confirmat-cu-covid-19/