SĂNĂTATE

SOȚIA ȘI UNUL DINTRE COPIII DR. ADRIAN ZOICAN, INTERNAȚI DUPĂ CE AU FOST CONFIRMAȚI CU COVID-19

Soția medicului urgentist Adrian Zoican, dar și unul dintre copiii celor doi soți, au fost confirmați cu coronavirus. Imediat după ce medicul șef al UPU-Smurd a fost diagnosticat cu COVID-19, întreaga familie a fost testată pentru a se stabili dacă vreun alt membru a contractat virusul. Miercuri au venit și rezultatele care au indicat că atât soția medicului urgentist, la rândul său medic în Spitalul Județean Buzău, s-a contaminat, cât și unul dintre cei doi copii ai acestora. Soția dar și copilul medicului Zoican au fost internați. De menționat că medicul Ecaterina Zoican nu a fost în ultima perioadă la spital, fiind în concediu.

Dr. Adrian Zoican a fost confirmat la începutul săptămânii cu coronavirus. Medicul a declarat că nu poate spune cu exactitate de unde s-a infectat, din spital sau de pe litoral, acolo unde a participat recent la un curs.

Pe de altă parte, medicul a declarat pentru șansanews.ro AICI că în ultima perioadă a avut mai multe întâlniri, dar că nu ar fi multe persoane care să se încadreze la categoria contacți direcți. Totodată, dr. Adrian Zoican face un apel către cei care au avut contact cu el, într-un fel sau altul, să se prezinte imediat la spital în cazul în care încep să prezinte simptome de boală.