Alertă Coronavirus Buzău

ȘI MAI MULȚI BUZOIENI CONFIRMAȚI CU COVID-19. Nici în week-end, la Buzău, nu scade numărul îmbolnăvirilor

Val de noi îmbolnăviri cu coronavirus, la Buzău. Duminică, Direcția de Sănătate Publică anunță că 47 de buzoieni au fost confirmați cu COVID-19, fiind vorba despre pacienți cu vârste între 15 și 91 de ani. 6 dintre buzoienii confirmați cu COVID-19 s-au testat la laboratoare private iar unul a fost diagnosticat în alt județ.

Cu valul de noi îmbolnăviri înregistrat duminică, Buzăul ajunge la 1810 bolnavi de la debutul pandemiei, dintre care 1026 s-au vindecat iar 56 au decedat.

Din păcate, și duminică au fost raportate două decese în rândul pacienților cu COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 55 de ani cu antecedente de consum de alcool. S- a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzău cu simptomatologie respiratorie medie spre severă și sindrom confuzional. La scurt timp de la confirmarea cu SARS COV-2, starea de sănătate se agravează și survine decesul.

Cel de-al doilea deces raportat duminică este al unui bărbat de 70 de ani care s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția pacientului este nefavorabilă și survine decesul.

Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență circulatorie cerebrală, sechele post accident vascular cerebral.