Actualitate

Similitudini între tragediile de la 2 mai și Vadu Pașii. Zero măsuri la un an și jumătate de la moartea lui Cosmin

Zilele trecute, în Piața Victoriei din Capitală a avut loc un protest la care au participat sute de persoane ce și-au exprimat nemulțumirile față de modul în care este judecat dosarul accidentului de pe litoral, din stațiunea 2 mai. La protestul din București au fost prezenți și buzoieni, care au ales să meargă în Capitală îndemnați de faptul că un caz similar a avut loc și în Buzău, în urmă cu un an și jumătate.

Într-o intervenție la emisiunea Sens Direct de la Focus TV, Anca Șerban, unul dintre protestatari, a tras un semnal de alarmă privind pericolele de pe drumul tranzitat zilnic de sute de buzoieni. Este vorba despre Șoseaua Vadu Pașii, acolo unde, la fel ca în cazul de la 2 mai, un adolescent a murit după ce a fost spulberat de mașina condusă de un șofer beat. Anca Șerban a mărturisit că simte pe propria piele pericolul la care sunt expuși oamenii, mai ales că fiul său este face naveta la o școală din municipiu.

Discuția s-a bazat, de altfel, pe tragedia de acum un și jumătate. Tânărul Cosmin Bașturea mergea atunci pe drumul fără trotuare, moment în care o mașină condusă de un bărbat beat a părăsit partea carosabilă și l-a lovit în plin pe băiat. Tragedia putea fi evitată dacă tânărul s-ar fi putut deplasa pe un trotuar amenajat, susțin localnicii din zonă.

După ce tânărul și-a pierdut viața, lăsând în urmă o familie și o întreagă comunitate îndurerată, au fost discuții în spațiul public în momentul instanța a decis o pedeapsă cu suspendare pentru șofer. Decizia a dat și mai tare peste cap familia îndoliată, dar în final instanța superioară a hotărât ca bărbatul să meargă la închisoare.

Oamenii din Vadu Pașii au făcut tot ce ține de ei pentru ca autoritățile să ia măsuri, însă degeaba, a spus Anca Șerban.

„Într-o discuție privată cu domnul primar Gheorghe Firon nu a spus decât atât. Dacă mama băiatului ar cere o șosea până la Ploiești, noi facem până la Ploiești? Răspunsul este unul jalnic, nici nu știu cum să-i spun. Nici la domnul primar Toma nu înțeleg dacă nu implică foarte mulți bani…Oamenii amărâți vor și ei un metru de trotuar. La noi trec și tiruri, e un tranzit de nu se poate!”