Actualitate

SIMULAREA LA MATEMATICĂ! Subiectele, rezolvate aici

Elevii din clasa a VIII-a din au susținut astăzi a doua probă de la simularea Evaluării Naționale. A fost ziua testării la matematică, iar emoțiile au atins cote maxime. Cel puțin dacă avem în vedere nivelul de dificultate al subiectelor, despre care, Cristina Drugă, inspector de matematică în cadrul ISJ Buzău, susține că au fost de ”nivel mediu, cu multe capcane”. 

Cristina Drugă, inspectorul de matematică, a explicat, la Focus TV, că această generație este o generație a schimbărilor, fiind primii elevi care au fost obligați să meargă în clasa 0, cei care niciodată nu au avut manualele pe bancă în prima zi de școală, pentru că în fiecare an au avut cărți după o nouă curriculă, și acum, sunt și primii elevi care dau Evaluarea Națională după un an de școală online.

”După părerea mea, matematică este mai grea online decât alte discipline”, apreciază Cristina Drugă.

Pentru a veni în sprijinul elevilor, inspectorul de matematică a acceptat provocarea Focus Tv și, în exclusivitate, a prezentat, în direct, rezolvarea subiectelor pe care elevii le-au primit astăzi la simulare.

”Subiectele au fost de un nivel mediu, cu multe capcane și cred că subiectul III i-a pus la încercare pe mai mulți elevi”, a subliniat Cristina Drugă.

Iată rezolvarea subiectelor de la simularea la matematică:

Explicațiile punctuale le puteți asculta în emisiunea Focus Tv.