Actualitate Social

BUZOIENI, SANCȚIONAȚI CĂ NU PURTAU MASCĂ ÎN MAGAZINE, CENTRU COMERCIAL AMENDAT CĂ NU A MĂSURAT TEMPERATURA CLIENȚILOR

Zeci de buzoieni au fost amendați pentru că nu purtau masca de protecție deși se aflau în spații închise, locuri în care masca este obligatorie. Totodată, un mare magazin din oraș a fost sancționat cu amendă întrucât nu a luat toate măsurile legale pentru efectuarea triajului la intrarea în unitatea comercială, respectiv nu măsura temperatura clienților care îi călcau pragul. Astfel, supermarketul a fost amendat cu 5.000 lei.

Miercuri, marile centre comerciale din Buzău dar și alte locuri frecventate de un număr ridicat de persoane, precum și autobuzele și microbuzele de transport persoane, au fost luate cu asalt de polițiști. Oamenii legii, alături de jandarmi, pompieri, precum și specialiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănatate Publică, Registrului Auto Român, Protecţia Consumatorului și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au făcut ample verificări în zonele aglomerate pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Au fost verificate peste 40 de mijloace de transport public și peste 70 de societăți comerciale, fiind totodată legitimate peste 150 de persoane.

Astfel de controale vor continua în aceste zile. În acest context, polițiștii recomandă buzoienilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.