Actualitate

Situație gravă în Micro V! ”Trebuie intervenit urgent, până nu vom avea victime”

Întâlnirile organizate de liberali în cartierele Buzăului, în cadrul Caravanei Cartierelor, prin care vor să afle direct de la cetățeni problemele punctuale ce țin de administrarea orașului cu care se confruntă aceștia,  au scos la iveală și situații grave, care pot pune în pericol oamenii.

Este cazul unui coș de fum desprins în partea superioară, care a deservit fosta centrală termică de cartier din Micro V. După ce centrala a fost dezafectată, acesta a rămas nefolosit, fără să se intervină în vreun fel, astfel că în timp s-a degradat și a devenit un pericol. Situația, reclamată de un buzoian, a fost făcută publică de senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, care cere măsuri urgente și anunță că, prin intermediul consilierilor municipali liberali, se va propune o evaluare a tuturor coșurilor de fum din oraș, care pot reprezenta un risc.

”Coșul respectiv, care provine de la fosta centrală termică de cartier, ce aparține de RAM, este într-o avansată stare de degradare. Din explicațiile venite de la cetățeni, este un adevărat pericol public. Tocmai de aceea trebuie intervenit de urgență, până nu vom avea victime. Direct responsabili sunt cei din Primăria Buzău, instituție care, în acest caz, are obligația să pună în siguranță locatarii și imobilul.  (…) Prin intermediul consilierilor locali PNL, vom acționa pentru îndreptarea cât mai rapidă a acestei situații, dar decizia și acțiunea se află în mâna executivului din Primărie!  Propunem o evaluare a tuturor acestor coșuri de fum, acolo unde mai există, și găsirea unor soluții de dezafectare a lor în siguranță”, arată senatorul PNL Vlad Mircea Pufu într-o postare pe Facebook.

Acesta subliniază că intervenția trebuie să aibă loc cât mai repede, mai ales în condițiile în care coșul de fum lovește blocul atunci când bate vântul mai tare. Postarea senatorului a avut mii de vizualizări, iar unii buzoieni au semnalat, în comentarii, probleme similare, în alte zone ale orașului.

În momentul de față, județul Buzău, la fel ca restul țării, se află sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului. Potrivit Administrației naționale de meteorologie, până diseară la ora 23.00 vântul ”va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h”.

În zona de munte a județului este cod portocaliu. La peste 1500 de metri altitudine vântul va atinge, la rafală, viteze de 120…140 km/h.