Actualitate

SPECTACOL AERIAN, PE CERUL BUZĂULUI. Piloții de la Boboc au început antrenamentele. Avem întregul program (video+galerie foto)

Cerul Buzăului va deveni o scenă deschisă pentru piloții de la Boboc care de ziua lor, pe 20 iulie, vor oferi un show aviatic. Preț de câteva ore, orașul va fi survolat de 13 aeronave din dotarea Bazei Aeriene Boboc , iar piloții vor saluta publicul prin demonstrații inedite de zbor.

Spectacolul aerian va începe la 9.30, iar calea aerului va fi deschisă de o formație de 4 elicoptere IAR 316 Aluette care va putea fi urmărită în zona Primăriei și Gara Buzău.

Patru aeronave de tip IAK 52 vor survola centrul Buzăului începând cu 9.45, în timp ce patru IAR 99 și aeronava militară Spartan își vor face apariția împreună, în intervalul 10.35-10.50, când vor survola Bulevardul Nicolae Bălcescu și Gara Buzău.

”Ziua de 20 iulie marchează anual Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române. Cu acest prilej, piloții din Baza Aeriană Boboc vor survola municipiul Buzău precum și împrejurimile cu aeronavele din dotare: IAR 316 Aluette, IAK 53 și IAR 99 ,toate în formații de zbor. Publicul se va putea bucura de prezența acestora între orele 09.30 și 16.00”, spun reprezentanții Bazei Aeriene Boboc.

Deși mai sunt două zile până la spectacolul aerian care în acest an va înlocui mitingul aviatic de amploare cu care buzoienii erau obișnuiți în fiecare an, piloții de la Boboc au început antrenamentele, iar imaginile oferite sunt spectaculoase.

Antrenament

Ne pregătim pentru Ziua Aviației !#thebestisyettocome#ForțeleAerieneRomâne#Boboc

Publicată de Baza Aeriană Boboc/Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene pe Joi, 16 iulie 2020

”Piloții precum și întregul personal al Bazei vor saluta buzoienii  doar din aer anul acesta, orice manifestare la sol fiind pusă în dificultate de contextul prevenției și răspândirii virusului SARS-CoV-2. Folosim acest prilej aniversar pentru a mulțumi buzoienilor pentru susținerea și aprecierea pe care ni le arată cu orice ocazie. Totodată, avem plăcerea de a adresa cele mai bune gânduri tuturor celor care asigură cu succes apărarea integrității spațiului aerian național și îndeplinirea misiunilor de zbor”, spun reprezentanții Bazei Aeriene Boboc.

Spectacolul aerian de pe 20 iulie se va încheia la ora 16.00, iar pe timpul zilei, aeronavele vor survola Buzăul fie în formații de patru, așa cum for face prima demonstrație de zbor, fie în formații de două aeronave. În total 13 aparate de zbor vor încânta iubitorii de aviație. În aceeași zi, aeronavele vor survola Buzăul, Valea Prahovei, și zona de S-E, Tecuci, Galați.