Actualitate

SPITALUL MUNICIPAL RÂMNICU SĂRAT SE REDESCHIDE ȘI PENTRU PACIENȚII NON-COVID! Când vor fi făcute primele internări

După mai bine de un an în care a primit doar pacienții infectați cu SARS-CoV-2, spitalul de la Râmnicu Sărat se redeschide și pentru bolnavii cu alte afecțiuni. Vestea a venit astăzi, în jurul prânzului, iar primele internări vor putea fi făcute peste doar câteva zile.

”Astăzi, 6 mai, Direcția de Sănătate Publică Buzău a transmis Spitalului Municipal confirmarea îndeplinirii condițiilor pentru începerea demersurilor în vederea redeschiderii porților spitalului și pentru pacienții non-COVID. Procesul de organizare pentru redeschiderea spitalului va demara mâine, odată ce conducerea Spitalului Municipal, alături de șefii de secții și de medici, vor finaliza traseele de intervenție. La jumătatea săptămânii viitoare se așteaptă ca Spitalul să fie redeschis”, este anunțul pe Facebook făcut de Primăria Municipiului Râmnicu Sărat.

Într-o declarație, în exclusivitate pentru sansanews.ro, Felicia Vasile, directorul medical al unității medicale, confirmă vestea și spune că întregul colectiv de medici a primit cu bucurie vestea așteptată de luni bune, iar cel mai mare impact al redeschiderii spitalului se va resimți , cu siguranță, în sălile de operații, acolo unde nu a mai fost făcută nicio intervenție din martie 2020.

Felicia Vasile

”Noi astăzi am primit avizul favorabil, urmează ca mâine să ne organizăm. Vom avea cinci paturi în ATI pentru pacienții COVID și 10 pentru bolnavii non COVID. Secția de Boli infecțioase va fi doar pentru pacienții COVID. La fel și secția pentru secția Pneumologie, exclusiv pentru bolnavii COVID. De asemenea, pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2 vor păstra și 14 paturi pentru cazurile chirurgicale COVID”, a spus Felicia Vasile pentru sansanews.ro.