Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

VACCINARE CU MOTOARELE SUBTURATE! Imunizarea ia startul în mai puține centre și cu mai puțini beneficiari

vaccin

Cu doar câteva ore înaintea demarării celei de a doua etape de vaccinare anti-COVID, s-au anunțat o nouă amânare dar și noi schimbări. Concret, primii vârstnici vor fi vaccinați abia pe 18 ianuarie și nu astăzi, 15 ianuarie, așa cum s-a prognozat inițial. După ce din cele 18 centre stabilite, în primă fază, au rămas 15, iar startul imunizării în etapa a doua va fi dat doar în 7 puncte.

Practic, Buzăul menține trendul de la nivel național, iar coordonatul campaniei de la Buzău, subprefectul cu atribuții de prefect în această perioadă, Adina Moiseanu, a explicat pentru sansanews.ro că acesta este doar începutul și că și celelalte centre vor deveni operaționale:

”Vor fi șapte cabinete operaționale. Aceste centre au fost stabilite astfel:  în municipiul Buzău un flux va fi la o clinică privată din Buzău și trei fluxuri la sala de sport de la Liceul cu Program Sportiv; în municipiul Râmnicu Sărat un flux într-o clădire a Consiliului Județean pe strada Micșunelelor, La Vernești un flux amenajat în sala de sport și la Școala Generală din Focșănei din Vadu Pașii un flux. Celelalte centre vor fi operaționale la o dată ulterioară când ni se va comunica de la Comitetul Național De Coordonare a Activităților privind Vaccinarea”, a spus Adina Moiseanu.

Adina Moiseanu a vizitat toate centrele de vaccinare ce urmează să devină operaționale și spune că totul este pregătit ca luni primii bătrâni să fie imunizați.

”Conform procedurilor de siguranță sanitară, au fost prevăzute culoare separate pentru intrarea cât și ieșirea din centru. De asemenea, au fost compartimentate cele trei zone, respectiv registratura, spațiul de vaccinare propriu-zis și camera de așteptare post vaccinare”, spune Adina Moiseanu.

60 de doze pentru fiecare punct de vaccinare

De asemenea, stratul celei de a doua etape de vaccinare va fi dat cu un număr limită de doze. Mai exact, în prima zi fiecare dintre cele 7 puncte de vaccinare va avea câte 60 de doze, iar cei care se vor programa vor avea acces la vaccin. Ulterior, în funcție de cerere, vor fi solicitate alte doze de către Direcția de Sănătate Publică și pe măsură ce vor fi primite vor fi distribuite centrelor, în funcție de solicitările fiecărui punct.

Buzoienii, care se încadrează în etapa a 2a a campaniei de vaccinare, respectiv, populația cu grad de risc, adulți cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și care doresc să se vaccineze anti-Covid19, se pot înscrie pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea https://vaccinare-covid.gov.ro/, accesând meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.

Accesul pe platformă va putea fi făcut abia de la ora 15.00, iar cei care nu pot accesa platforma se pot înscrie la medicii de familie.