Actualitate POLITICĂ

SURPRIZA DE LA PREFECTURĂ! Cine e pe PLUS, cine pe minus

pref

Scaunul de prefect va reveni Alianței USR -PLUS, după cum s-a convenit, luni, la Centru, în urma împărțirii funcțiilor de prefecți la nivelul coaliției aflate la guvernare. Conducerea Instituției Prefectului Județului Buzău a revenit USR-PLUS, liberalii fiind nevoiți să se resemneze cu faptul că vor avea doar subprefecți la vârful județului.

Surpriza vine din interiorul Alinței USR-PLUS pentru că, deși postul revine USR, conform deciziei de la Centru, surse politice susțin că va fi cedat partenerilor de la PLUS. Astfel, cele mai mari șanse să preia funcția de prefect le are liderul PLUS Buzău, Răzvan Moraru.

Liderul PLUS provine din mediul de afaceri, fiind fondatorul unei companii înființate în urmă cu mai bine de un deceniu în agrobusiness. Nominalizarea sa pentru funcția de prefect este posibilă după ce Guvernul a modificat, prin OUG, săptămâna trecută, statutul prefecților și subprefecților, transformându-i din înalți funcționari publici în demnitari, ceea ce permite asumarea politică a acestor funcții.