POLITICĂ

SUSPENDARE ÎNAINTEA DEMITERII? Carmen Ichim s-a suspendat de la șefia Gărzii de Mediu pentru a candida la președinția Consiliului Județean

Carmen Ichim s-a suspendat din funcția de comisar șef al Gărzii de Mediu Buzău, pentru a se dedica întru totul carierei politice, urmând a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean, pe listele Pro România.

Într-o postare pe facebook, Ichim precizează că a decis să se suspende de la vârful Gărzii de Mediu, dorindu-și funcția de președinte al Consiliului Județean, după ce a constatat că ”factorul politic a acționat întotdeauna cu întârziere și în unele cazuri niciodată”, atunci când au fost situații grave în care oamenii trebuia ajutați de cei care i-au ales.

” M-am suspendat din funcția publică pe care am exercitat-o cu mândrie și cu o mare responsabilitate, vreme de mulți ani. Încep un nou proiect de viață, un nou proiect pentru comunitate, pentru noi. (..) Au fost probleme de mediu, au fost epidemii, au fost dezastre naturale. Toate acestea au afectat omul, comunitatea, sănătatea și bunăstarea buzoienilor. Am constatat de-a lungul carierei mele că acționam, de multe ori, să reducem efectele unor acțiuni ale căror cauze nu au fost niciodată remediate. Factorul politic a acționat întotdeauna cu întârziere și în unele cazuri niciodată. Aici, am decis să mă implic în acest nou proiect, pentru a putea crea cadrul legislativ și pârghiile administrative necesare pentru a evita ca astfel de probleme grave să mai apară.”, a scris Carmen Ichim.

Iar într-o altă postare, Carmen Ichim descrie și care îi sunt obiectivele dacă va ajunge în fruntea administrației județene: realizarea de mari investiții, un spital nou, amenajarea unui heliport care să preia urgențele medicale, un sistem de sănătate mai capabil să facă față nu doar cazurilor de COVID-19 ci și altor boli, dar și realizarea de investiții în învățământ, în cultură și turism.

” Vreau să nu mai discutăm de asfaltări de străzi sau drumuri comunale, lucrări ce trebuiau realizate în urmă cu câteva decenii. De alimentare cu apă curentă în sate și cătune sau de repararea unui podeț, care a lăsat în izolare o comunitate din zona de munte. Astfel de lucrări nu sunt investiții cu care trebuie să ne mândrim, sunt lucruri normale, de care nici măcar nu putem vorbi la un bilanț de activitate. Vreau să vorbim despre problemele cu adevărat importante cu care se confruntă acum buzoienii. Proiecte mari de infrastructură ce necesită o viziune de dezvoltare a județului. Lipsa locurilor de muncă trebuie să fie în viziunea noastră o problemă prioritară, care a fost privită cu reticență până acum. (..)O altă problemă pe care o simțim în fiecare zi acum, este cea legată de sănătatea publică. Pandemia, cu toate ororile ei, ne-a atras atenția, ne-a trezit la realitate și ne-a arătat cât de vulnerabili suntem în fața naturii. Cât suntem de nepregătiți din punct de vedere sanitar și cât de puțin suntem dotați în înfruntarea cu boli care ne macină semenii și apropiații, de la vârste din ce în ce mai fragede. Și nu vorbesc doar de coronavirusul care a prins nepregătită întreaga omenire. Vorbesc de boli incurabile, de cancer, care face ravagii în județ. Din ce în ce mai multă lume face tratament oncologic și noi nu suntem pregătiți nici acum la nivel județean pentru a face față acestor nevoi. Ne trebuie un nou spital, dotat cu tot ceea ce trebuie pentru tratament specific, ne trebuie un heliport, pentru cazuri urgente și un sistem medical apt la nivel județean să intervină rapid în situații de urgență. ”

Carmen Ichim îi va avea drept principali contracanidați în cursa pentru șefia Consiliului Județean pe Petre Emanoil Neagu de la PSD și pe Cristi Romanescu de la PNL.

Suspendarea din funcție a lui Carmen Ichim e posibil să fie o mișcare de anticipare a unei demiteri de vreme ce ea se găsește într-un partid care se află în Opoziție. În plus, în ultima vreme, Carmen Ichim a fost implicată într-un scandal cu reprezentul Guvernului în teritoriu, prefectul Leonard Dimian, care i-a și cerut demisia după ce în spațiul public au apărut imagini din zona Râmnicului cu o groapă în care erau depozitate tone întregi de deșeuri animaliere. Prefectul a acuzat că Garda de Mediu condusă de Carmen Ichim nu și-a făcut datoria nici în cazul de la Rm.Sărat, și nici în alte cazuri din județ.

Citește și : https://sansanews.ro/prefectul-dimian-cere-demisia-sefului-garzii-de-mediu-buzau-scandalul-poluarii-de-la-ramnic-zgaltaie-serios-scaunul-lui-carmen-ichim-ocupa-functia-de-15-ani/