Actualitate

SUTE DE ELEVI DE CLASA A VIII-A AU LIPSIT DE LA SIMULARE. Ce spun șefii din Învățământ

Elevii de clasa a opta, cei care peste doar câteva luni vor susține primul examen important din viața lor, au fost chemați, luni, în bănci pentru simularea probei la Limba Română din cadrul Evaluării Naționale. Ca și în cazul simulării Bacalaureatului, mulți elevi de gimnaziu au absentat.

La Buzău, aproape 3 300 de elevi erau așteptați, luni, în sălile de clasă pentru simularea probei la Limba și Literatura Română, însă, unii dintre ei au lipsit. Fie pentru că nu erau pregătiți, fie din alte motive, circa 10 la sută dintre gimnaziști au fost trecuți pe lista absenților.

” Simularea examenului de Evaluare Naţională a început astăzi cu proba la limba şi literatura română. Toate unităţile au descărcat subiectele de pe platformă în timp util. Examenul a început la ora 9.00 în toate unităţile de învăţământ unde am avut această simulare. Avem înscriși 3249 de elevi, din care au lipsit 310. Cifra este cu mult mai mică decât la simularea de la bacalaureat ”, a declarat inspectorul școlar general din Buzău, Ionel Meiroșu.

În rest, proba de luni s-a desfășurat fără probleme. Inclusiv în localitățile aflate în scenariul roșu. Este vorba despre Blăjani şi Bozioru, unde rata de infectare cu coronavirus a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori. Simularea a fost susţinută și în școlile de aici, cu prezența elevilor în bănci.

” Avem 29 de UAT-uri care sunt în scenariul galben şi cel roşu. Din aceste 29, două sunt în scenariul roşu şi 27 în scenariul galben. Este vorba despre unităţile de învăţământ din Blăjani şi Bozioru. Simularea s-a ţinut în toate unităţile de învăţământ, indiferent care a fost scenariul pentru că sunt elevi de clasa a 8-a.”, a mai spus Meiroșu.

Simularea Evaluării Naționale continuă marți cu proba la matematică.

De la debutul semestrului 2 și până luni, 29 martie, 30 de elevi din Buzău și 44 de angajați din învățământ au fost infectați cu coronavirus, motiv pentru care 25 de clase sau grupe învaţă online.