SĂNĂTATE

TABLOURI COLORATE PENTRU SALOANELE SPITALULUI JUDEȚEAN! Proiectul “Spitale Color”, o nouă etapă

O pată de culoare pe pereții albi ai saloanelor Spitalului Județean Buzău, pentru a aduce zâmbetul pe fețele pacienților. 24 de tablouri viu colorate au ajuns la Spitalul Județean Buzău. Este vorba despre tablouri oferite unității medicale de inițiatorii proiectului „Spitale Color”. Tablourile, care vor fi expuse pe pereții saloanelor din spital, au fost realizate, cu migală și dăruire, de către copii și tineri care au dorit să aducă un strop de curaj, optimism şi culoare pacienților și rudelor care vin să-i viziteze pe cei dragi.

Anul trecut, prin același proiect, la spital au ajuns alte peste 40 de tablouri.

“Proiectul „Spitale Color” continuă datorită unor oameni inimoşi: Denisa Radu, Cristina Irimia și Camelia Elena Vasilescu. Pe această cale, dorim să le mulţumim pentru gestul frumos, acela de a le lumina chipurile celor care trec pragul unităţii noastre şi pentru faptul că au ales ca tot aici, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, să ajungă aceste tablouri.”, este mesajul reprezentanților Spitalului Județean Buzău.

Proiectul „Spitale Color” a fost inițiat în 2018 de către o tânără din București, Denisa Radu, specialist în marketing și comunicare. După ce a fost nevoită să aștepte peste 5 ore în sala de așteptare a unui spital, Denisa a pornit o campanie națională de strângere de tablouri, pictate de artiști profesioniști și persoane care pictează din pasiune, pentru a le dona spitalelor de stat din România.