Actualitate

TALCIOCUL RĂMÂNE DESCHIS, DAR SE SCUMPEȘTE BILETUL

Una caldă, una rece pentru buzoienii care obișnuiesc să meargă în fiecare duminică la târgul care se organizează la Drăgaică. În urma mai multor discuții și a unor verificări în teren la care a luat parte inclusiv prefectul Buzăului, Silviu Iordache, s-a decis ca piața volantă să funcționeze și în acest final de săptămână. Totuși, acolo sunt anunțate o serie de măsuri menite să păstreze măsurile de siguranță sanitară impuse de pandemia, iar cheltuielile pe care organizatorul trebuie să le facă pentru a pune în practică aceste restricții se vor regăsi în prețul biletului.

Situația creată duminică la talcioc a fost tranșată atât luni cât și astăzi chiar de prefectul Silviu Iordache. După luni a avut loc o ședință la Casa Albă cu toți factorii implicați, astăzi, prefectul județului Buzău a mers în teren unde a verificat dacă măsurile impuse pe hârtie pot fi aplicate pe teren. Astfel ca urmare a acestei vizite, Silviu Iordache a explicat, în exclusivitate, pentru șansanews.ro în ce condiții mai poate rămâne deschisă piața volantă de la Drăgaică.

”Am agreat cu domnul director de la SC Piețe, Târguri și Oboare să încercăm să menținem talciocul deschis și la finalul acestei săptămâni însă cu respectarea condițiilor minime de distanțare socială. În primul rând se va limita numărul de persoane care vor fi concomitent în interiorul târgului la 1.500. Vor fi instalate niște sisteme de garduri astfel încât oamenii să stea ordonați de coadă și să nu se mai îngrămădească la intrare.  Vor fi distribuite gratuit măști fiecărui participant, deci o dată cu cumpărarea biletului vor fi oferite și măști de protecție. S-au achiziționat și echipamente pentru dezinfectatul mâinilor care vor fi instalate atât la intrare cât și în interiorul târgului”, a explicat pentru șansnews.ro Silviu Iordache.

Însă, toate aceste măsuri presupun costuri suplimentare pentru SC Piețe Târguri și Oboare astfel că, pentru a nu ieși în pierdere, va majora prețul biletului care în prezent este de doi lei.    

”Aceste măsuri presupun și costuri pentru organizator și se va impune creșterea prețului biletului de acces. Probabil un bilet va costa 3-4 lei astfel încât să fie acoperite costurile cu măștile și dezinfectanții achiziționați”, a spus Silviu Iordache.

Toate aceste măsuri vor fi aplicate din această duminică.

”Dacă vom constata că nu funcționează aceste măsuri atunci vom fi nevoiți să anulăm acest târg pe perioada pandemiei”, a anunțat prefectul Buzăului.