Alertă Coronavirus Buzău

TÂNĂR DE 26 DE ANI DIN POGOANELE, UCIS DE COVID. E cea mai tânără victimă a coronavirusului, de la Buzău

Tânăr de 26 de ani, din Pogoanele, pe lista celor uciși de SARS CoV-2. Este cea mai tânără victimă a coronavirusului de până acum din județul Buzău.

Inițial, tânărul s-a prezentat la Spitalul Județean Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testat și confirmat cu SARS CoV-2 în 14 februarie și a fost transferat la Spitalul Rm.Sărat. Starea sa generală s-a agravat rapid astfel că trei zile mai târziu, a fost transferat de urgență, intubat, la Spitalul Matei Balș din Capitală. Nici medicii de aici nu au reușit să-l stabilizeze pe buzoian astfel că acesta a decedat duminică, după aproape o lună de chin. Bărbatul  suferea de hipertensiune arteriala, diabet zaharat de tip 1 și obezitate. De asemenea, pe raportul autorităților de sănătate publică, la diagnostic, apare în cazul tânărului ”Sepsis sever plurimicrobian”. Cu alte cuvinte, tânărul a făcut septicemie, însă nu se cunosc în acest moment împrejurările în care buzoianul a ajuns în această situație.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, 28 de buzoieni au fost confirmați cu COVID-19, pacienții având vârste cuprinse între 3 și 85 de ani.

Cu aceste noi îmbolnăviri, Buzăul ajunge la un total de 10.320 de persoane infectate cu coronavirus și 280 de decese în rândul acestor bolnavi.