Actualitate

TÂNĂR DROGAT, PRINS ÎN CENTRUL ORAȘULUI. Avea asupra lui alte pliculețe cu substanțe psihoactive

Tânăr sub influența substanțelor psihoactive, prins de jandarmi chiar în centrul municipiului Buzău. Buzoianul în vârstă de 18 ani a fost surprins de o patrulă de jandarmi pe Platoul Dacia. Le-a atras atenția jandarmilor întrucât avea un comportament suspect. Pentru a se asigura că totul este în regulă, l-au oprit pe adolescent pentru verificări. În acel moment, jandarmii au găsit asupra buzoianului câteva pachețele care conțineau, cel mai probabil, substanțe psihoactive.

“În urma verificărilor, asupra tânărului au fost găsite 5 pachețele din staniol în care se afla materie vegetală mărunțită, cu miros înțepător, existând suspiciunea rezonabilă că sunt substanțe cu efect psihotrop. Buzoianului i-au fost întocmite actele de  depistare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,(…) deținerea de droguri de risc pentru consum propriu” faptă prevăzută și sancționată de Legea 143/26.07.2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IJJ Buzău.

Pliculețele cu droguri au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele întocmite au fost înaintate organelor de urmărire penală competente in materie.