Actualitate

SATELE DIN LOPĂTARI, SCOASE DIN IZOLARE. Mâine vor fi efectuate ultimele lucrări

sursa: facebook
sursa: facebook

După câteva zile de la momentul în care trei sate din Lopătari au fost izolate de restul comunei, din cauza ploilor care au rupt podurile din tuburi,  situația revine ușor, ușor la normal. Cum precipitațiile s-au oprit, debitul Slănicului a scăzut, astfel că autoritățile locale au putut interveni pentru refacerea podurilor luate de ape. Astăzi, două sate au fost scoase din izolare, urmând ca mâine și în cazul celui de-al treilea, respectiv Săreni, să fie refăcută legătura cu restul comunei Lopătari.

“Astăzi, volumul de apă de pe Slănic a scăzut considerabil așa că am putut interveni. Noi ne-am pregătit cu utilajele încă de aseară așa că astăzi, la Chirani am pus tuburile și acum se poate circula. Pe același traseu se ajunge și în satul Vârteju. Am început lucrările și pentru refacerea drumului către satul Săreni dar aici mâine se vor termina toți pașii care trebuie parcurși.”, a declarat primarul din Lopătari, Claudiu Constantin, la Focus Tv.

Este, însă, doar o soluție provizorie. Aproape la fiecare ploaie, podurile din tuburi sunt luate de ape. Două astfel de episoade s-au înregistrat la Lopătari numai luna aceasta. Așa că autoritățile locale fac demersuri pentru realizarea unui pod rezistent, pentru a fi rezolvată, odată pentru totdeauna, problema. În această perioadă se încearcă realizarea unui studiu de fezabilitate, pe baza căruia să poată fi obținută o finanțare în vederea realizării proiectului de la Lopătari.

“Noi suntem mereu la mâna vremii. Așa că trebuie să facem un pod pentru a rezolva problema. În luna septembrie am început un studiu de fezabilitate care va costa 134 000 lei. Problema este că acest studiu nu ne garantează obținerea finanțării. Noi vom încerca să obținem finanțare de la Compania Națională de Investiții. Oricum, voi merge la Ministerul Dezvoltării pentru a prezenta problemele cu care ne confruntăm la Lopătari, și sper să obținem suma de care avem nevoie.”, a adăugat primarul Claudiu Constantin.