Social

Tânăra din Ulmeni, care a născut în week-end acasă, nu e la prima experiență de acest gen. Ce spun medicii despre starea femeii și a bebelușului moșit de un asistent de la Ambulanță

Deznodământ fericit în cazul fetiței care e a venit pe lume acasă, fără sprijin medical imediat, moșită apoi de un asistent de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău.

Bebelușul, care cântărește 2600 de grame și care continuă să ia în greutate, este foarte bine. Copila se află în îngrijirea medicilor neonatologi de la Maternitatea Buzău. În grija medicilor este și mama ei, o tânără de 28 de ani, din  Ulmeni, care  mai are acasă încă 5 copii. Cele două se simt bine, sunt deja pe secție, în maternitate, iar dacă toate investigațiile la care va fi supusă micuța în orele următoare vor ieși bine, vor fi externate în câteva zile.

“Fetița născută la domiciliu, în comuna Ulmeni, a avut la naștere o greutate de 2600 grame. Ea s-a adaptat bine la viața extrauterină și este internată împreună cu mama în Secția Maternitate”, a declarat pentru șansanews.ro Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Între timp, aspecte uluitoare ies la iveală în acest caz publicat în exclusivitate de șansanews.ro aici.

Tânăra de 28 de ani care a născut acasă nu a mers la medic pe durata celor 9 luni,pentru analize și investigații amănunțite, care să arate dacă totul decurge bine, dacă bebelușul și ea sunt în regulă.

Potrivit unor surse, sarcina nu ar fi fost monitorizată în nici un fel de un medic specialist, lucru pe care ginecologii nu îl recomandă nicidecum.

Totodată, spun aceleași surse, mămica a așteptat mult prea mult timp acasă și a sunat după salvare în ultimul moment, astfel că în final a născut acasă, înainte ca echipajul de la Ambulanță să ajungă la ea.

Din fericire, fetița pe care a născut-o este bine și nu a avut de suferit în nici un fel de pe urma nașterii la domiciliu.

Pe de altă parte, potrivit acelorași surse, tânăra de 28 de ani, care a născut în week-end acasă, nu este la prima experiență de acest gen. Ea ar mai fi născut la domiciliu și în trecut și, din fericire, și atunci lucrurile au mers bine.