Actualitate

Târg caritabil pentru pediatrie. O grădiniță din Buzău vrea să adune bani pentru secția în care sunt îngrijiți copiii bolnavi

foto: SJU Buzau

O grădiniță privată din Buzău va organiza, săptămâna viitoare, un târg caritabil ce are ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea lucrărilor de modernizare din secția pediatrie a Spitalului Județean Buzău. Grădinița nu este la prima acțiune de acest fel, în ultimii ani fiind partenerul constant al strângerii de fonduri pentru investițiile făcute la pediatrie.

Secția a trecut, în ultimii ani, printr-un amplu proces de modernizare. Cu fonduri europene, s-au achiziționat paturi noi și noptiere prevăzute cu măsuțe de servit masa – dar și aparatură medicală nouă. Secția a primit un EKG portabil, un robot dezinfecție, dar și lămpi cu ultraviolete. Mai sunt însă lucruri de făcut, până la încheierea procesului de modernizare. Cu ajutorul donațiilor se încearcă finalizarea lucrărilor de modernizare.

”În primul an, din donațiile strânse, s-au achiziționat minifrigidere, lămpi UV, perne și monitor funcții vitale. Anul trecut, s-au achiziționat dulapuri pentru secție. Anul acesta, banii obținuți din donații vor ajuta la finalizarea lucrărilor de modernizare a secției, mai exact pentru renovarea oficiului alimentar și construirea unei rezerve”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

În afara dotărilor și lucrărilor de modernizare prin care a trecut secția, în ultimii ani și pereții au prins viață, cu ajutorul unor pictori voluntari, care au înveselit secția cu personaje din basme.

Târgul caritabil, intitulat „Dorințe Împlinite”, va avea loc pe 21 octombrie, la grădinița organizatoare.