Actualitate

TARIFE NOI LA TRANS BUS. Cât va costa o călătorie cu autobuzul, AICI

Noi prețuri pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Reprezentanții Trans Bus au pus pe hârtie un nou plan referitor la tarifele practicate de operator, plan ce a fost lansat în dezbatere publică și urmează să fie supus votului consilierilor municipali din Buzău, în următoarea ședință.

Noul proiect prevede împărțirea localităților în care ajung autobuzele Trans Bus în mai multe zone, în funcție de distanța la care se află față de municipiul Buzău. Prețul pe care îl va plăti un buzoian pentru fiecare călătorie cu autobuzul va diferi, în funcție de zona în care circulă. În municipiul Buzău, prețul unei călătorii rămâne 2 lei, în cea de a doua zonă care cuprinde localitățile limitrofe precum Mărăcinei, Vadu Pașii, Gălbinași, Țintești, Lipia, prețul va fi de 3 lei, și așa mai departe, ajungându-se până la 6 lei pentru o călătorie din ultima zonă- localitatea Strezeni, comuna Tisău, până în municipiul Buzău.

“Se modifică sistemul actual de tarifare cu un sistem gândit pe zone. Adică, toate UAT-urile membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport au fost împărțite într-un sistem de zone tarifare, pe număr de km. Dacă în vechea ofertă tarifară aveam aproximativ 360 de tipuri de bilete și abonamente aferente fiecărei comune, acum se reduce oferta tarifară la un număr de 60 de abonamente definite clar pe fiecare zonă, la fel și bilete. Adică, vom avea un bilet unic și un abonament unic, pe zonă. Zona 1 este municipiul Buzău, iar apoi sunt împărțite celelalte UAT-uri.”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Trans Bus, Gică Toader.

De asemenea, și prețurile abonamentelor vor fi diferite. În plus, sunt propuse noi tipuri de abonamente. Pe lângă cele clasice, pentru o lună, buzoienii vor putea opta pentru un abonament valabil 24 de ore, 7 sau 15 zile.

“În afară de bilet, pe fiecare zonă tarifară am creat abonament zonă o lună, abonament zonă 15 zile, abonament zonă 7 zile. Am creat un abonament zonă de 24 de ore pentru oamenii care au treabă 24 h în Buzău, la un preț rezonabil. Am creat acel abonament care oferă mobilitate pe toate liniile, plus pachete de călătorii, pachete de câte 10 călătorii, dar și pachet de 20 de călătorii.”

Odată cu implementarea acestui sistem, spun oficialii Trans Bus, călătorii vor scăpa de timpul pe care îl pierdeau în momentul în care ajungeau în municipiul reședință de județ și erau nevoiți să își cumpere bilete specifice fiecărui traseu din oraș. Acum, vor putea călători cu același bilet sau abonament, indiferent în ce autobuz se urcă.

“Oferim călătorilor posibilitatea de a circula cu același tip de abonament din zonele superioare, în zonele inferioare, iar în municipiul Buzău au mobilitate pe toate traseele. Nu mai condiționăm călătorul de un traseu, de două trasee. În momentul în care ajunge în Buzău, în funcție de nevoile de deplasare, se urcă în următorul autobuz, cu același abonament. Validează și merge mai departe. Nu mai condiționăm călătorul de a circula un traseu, două trasee, ci îi oferim mobilitate maximă pe rază municipiului Buzău, călătorul câștigând astfel timp, timpul care înseamnă enorm în ziua de azi, și posibilitatea de a se deplasa rapid pe orice linie, acolo unde are nevoie.”

Proiectul de hotărâre referitor la noile tarife practicate de Trans Bus urmează să fie supus votului consilierilor locali municipali.