Actualitate SĂNĂTATE

ÎNCEPE VACCINAREA ÎN CENTRUL DESTINAT CADRELOR DIDACTICE. Peste doar câteva zile va fi administrat primul vaccin

Peste doar 3 zile va începe vaccinarea cadrelor didactice. Începând din data de 25 februarie, profesorii din Buzău vor fi vaccinați anti COVID-19 în centrul special amenajat pentru ei, la Casa Corpului Didactic. Într-o intervenție în direct la Focus Tv, coordonatorul campaniei de vaccinare din Buzău, Adina Moiseanu, a anunțat că sute de cadre didactice din județ vor fi imunizate cu două tipuri de vaccin. Vor fi echipe medicale mobile care se vor ocupa de această etapă a campaniei de imunizare.

“Începând cu data de 25 februarie, cadrele didactice vor fi vaccinate la centrul ce va deveni operațional la Casa Corpului Didactic. Cadrele didactice respective nu au fost programate în platformă, ci centralizate de IȘJ Buzău. Până acum sunt înscrise la vaccinare în acest centru 294 de cadre didactice cu vârsta sub 55 de ani, ele urmând să fie vaccinate cu AstraZeneca, și 126 de persoane cu vârsta peste 55 de ani, care vor fi vaccinate cu Pfizer.”

Între timp, astăzi, 22 februarie, au ajuns la Buzău noi doze de vaccin anti COVID. Autoritățile au comandat 720 de doze de vaccin Pfizer, necesare atât pentru rapel, cât și pentru prima doză, dar și 2040 de vacinuri AstraZeneca.