Actualitate

Timp, energie și talent, dedicate patrupedelor! Câtă muncă stă în spatele campaniei “Cuπdon” de la „Hasdeu”

Azi este ultima zi a campaniei voluntarilor de la Departamentul de Voluntariat al Clubului 3,14 din cadrul Colegiului „B.P.Hasdeu”, iar tot ce s-a întâmplat până acum arată că inițiativa este un adevărat succes. În două zile, elevii au reușit să strângă peste 4000 de lei, iar vânzările continuă și azi.

Elevii colegiului și-au unit forțele pentru a deschide un târg de flori cu vânzare, urmând ca banii din vânzări să fie donați animalelor din Adăpostul de Câini Buzău. Nu numai că s-au adunat deja bani frumoși, dar campania în sine a devenit o adevărată lecție pentru elevi, care au reușit să învețe multe lucruri care îi pregătesc pentru viața de adult.

În primul rând, succesul se datorează întregii comunități de elevi, spun chiar liceenii, pentru că mulți dintre ei și-au dorit să fie parte dintr-o acțiune caritabilă. Însă, ideea unui târg de flori a venit de la Anastasia Bobeleac, elevă în clasa a X-a, care a lucrat în echipă cu alți doi elevi, Dara Ciubotaru, de la a IX-a, și Cezar Pantazi, elev în clasa a XI-a. Târgul este rezultatul muncii copiilor și a unui efort care s-a întins pe durata mai multor săptămâni. Practic, elevii s-au ocupat de toate, reușind în primul rând să fie autodidacți în educație financiară, discutând și negociind cu sponsorii, care în lunile de început de an nu sunt atât de darnici. Apoi au reușit să se sincronizeze perfect din punct de vedere organizatoric.

Nu în ultimul rând, elevii au învățat tehnici de organizare a unui eveniment, începând de la coordonarea echipelor până la aranjarea propriu-zisă a florăriei din liceu.

Teama de eșec a fost mare, dar elevii au reușit să-și gestioneze emoțiile pe termen lung. Și chiar dacă nu știau la ce să se aștepte, momentul în care au fost cumpărate primele flori le-a adus certitudinea că eforturile nu au fost în zadar.

Anastasia Bobeleac a explicat, la „Focus News” de la Focus TV, ce a însemnat pentru hasdeieni această acțiune de voluntariat.