Actualitate Divertisment

TIMP LIBER: Destinație de 1 Mai: plimbarea care te duce până aproape de podul suspendat de la Brăila (VIDEO)

Cine nu are nici o idee pentru a petrece de Ziua Muncii, o variantă de luat în calcul e o plimbare pe Dunăre. Și nu oricum, ci cu nave destinate unor ”croaziere” de scurtă durată, dar care pot oferi experiențe de neuitat. O astfel de oportunitate se regăsește la doar circa 100 de km de municipiul Buzău, mai exact la Brăila, unde chiar de 1 mai se vor relua cursele de agrement pe Dunăre.

Autoritățile din Brăila a anunțat că navele de pasageri ”Lacu Sărat” și ”Chira Chiralina” sunt pregătite să pornească în cursă. E o ocazie rară, în condițiile în care cursele de agrement au loc doar în zilele de week-end, fiind necesară programarea. Programările se pot face zilnic, de luni până joi, în intervalul orar 8.30 – 16.30 şi vinerea în intervalul orar 08.30 – 12.00, la telefon 0239613654 sau 0753095046. 

Nava ”Lacu Sărat” poate transporta cel mult 90 de pasageri, iar pe ”Chira Chiralina” numărul maxim permis este 25.

„Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe nava Lacu Sărat va fi de 30 pasageri iar numărul maxim permis va fi de 90 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 30 pasageri. Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate pe nava Chira Chiralina va fi de 17 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 25 pasageri. Cursele se vor desfăşura doar dacă sunt minim 17 pasageri”, au transmis autoritățile din Brăila.

Deși nu se știe exact traseul pe care îl vor urma pe Dunăre cele două nave, cert e că ambele vor ajunge în apropierea podului suspendat peste fluviu, care este deja o atracție turistică importantă.

Prețul unei curse de agrement pe Dunăre diferă în funcție de navă: este de 20 de lei de persoană pentru o oră de deplasare cu ”Lacu Sărat”, care are program doar dimineața, și 25 de lei pentru cei care aleg nava ”Chira Chiralina”, ce circulă doar după-amiaza. Fiecare din cele două nave va face câte două curse pe Dunăre, dacă sunt întrunite condițiile privind numărul de pasageri.

„Dacă în intervalul stabilit pentru înscrieri nu s-a întrunit numărul minim de persoane, pentru fiecare cursă, aceasta nu se va efectua, urmând ca fiecare persoană înscrisă să fie înştiinţată telefonic, la numărul comunicat la înscriere. Îmbarcarea pasagerilor va începe cu 20 minute înainte de fiecare cursă. Accesul pe navă se va face pe baza biletului de călătorie, la îmbarcarea pentru cursa respectivă”, au mai transmis autoritățile din Brăila.

Mai jos puteți urmări un scurt film de prezentare a navei ”Chira Chiralina”.