Actualitate POLITICĂ

TNL Buzău, în plin proces de reorganizare. Proiectele noii echipe de conducere pentru tinerii buzoieni

“Trebuie să pregătim generațiile viitoare pentru provocările societății în care vor trăi, să-i încurajăm să se dezvolte, să își construiască o gândire critică.” Sunt doar câteva dintre obiectivele activităților ce vor fi organizate în perioada imediat următoare de organizația de tineret a PNL Buzău. Recent aleasă președinte al Organizației Municipale a TNL Buzău, Andreea Petroșel a vorbit în direct, la Focus Tv, despre provocarea pe care o implică noua funcție dar și despre obiectivele pe care le are în acest mandat.

“Am pornit pe acest drum pe care îl consider o provocare considerând că pe toți cei din TNL ne unește o perspectivă, care ne definește interesele și aspirațiile. M-am alăturat TNL datorită oamenilor care mi-au lansat invitația, oameni pe care îi apreciez și, pe măsură ce am activat în diverse grupuri de lucru la nivelul Organizației Municipale, am constatat că există o sumedenie de persoane dornice de muncă și capabile de performanță în toate domeniile, oameni pe care să mă bazez oricând și alături de care îmi propun să desfășor anumite proiecte care nu sunt destinate doar membrilor de partid.”

Chiar dacă va conduce o structură politică, Andreea Petroșel își propune ca alături de echipa sa să organizeze o serie de activități pentru și în care să fie implicați toți tinerii din oraș dar și din restul județului, indiferent dacă fac sau nu parte din organizație.

“Am organizat mai multe ședințe în grupuri de lucru și am constatat că activitățile caritabile începute în perioada de iarnă au avut un impact pozitiv, motiv pentru care le vom continua. În fiecare lună vrem să desfășurăm câte o activitate caritabilă, am găsit tineri din medii defavorizate pe care să îi sprijinim, sub egida “O faptă bună în fiecare lună”. Vom organiza anumite seminarii, workshopuri, concursuri la care să participe tineri din municipiu și din județ. Intenționăm să invităm reprezentanți ai mediului de afaceri, psihologi, profesori, oameni care să reprezinte modele din diverse modele, să susțină prezentări prin care să le arate tinerilor că poți să reușești dacă depui eforturi, că poți să ai rezultate foarte bune valorificându-ți potențialul.”

Și, pentru ca acestea să fie conform nevoilor brneficiarilor, a fost lansat un sondaj pentru a afla direct de la tineri ce își doresc și de ce au nevoie.

“Suntem în plin proces de sondare a opiniei publice cu privire la temele acestor acțiuni, seminarii, activități pentru tinerii din muniucipiu. Am întocmit chestionare pe care le-am distribuit tinerilor pentru a reuni răspunsuri de la aceștia și pentru a putea să construim măsuri specifice și direcționate către nevoile lor, nu numai proiectate prin modul nostrum de a gândi. Activitățile nu trebuie să fie destinate doar tineretului PNL, ci tinerilor din comunitate pentru că trebuie să pregătim generațiile viitoare pentru provocările societății în care vor trăi, să-i încurajăm să se dezvolte, să fie curioși să caute răspunsuri pe care să nu le preia de-a gata din mass-media sau de la persoanele din jur.”