Actualitate

Vin ajutoarele de la UE! Ce conțin pachetele și la cine ajung

foto: mfe.gov.ro

Persoanele defavorizate primesc în acest an ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană, iar în curând va începe distribuirea lor. Este vorba despre ajutoare acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, iar pachetele vor conține conține făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită și porc, pate, compot și gem.

În Buzău, distribuirea pachetelor va începe pe 28 aprilie. În total, vor fi distribuite 46.325 de pachete.

Potrivit Instituției Prefectului Buzău, care coordonează această activitate, pachetele trebuie să ajungă în localitățile județului până pe data de 5 mai, pentru ca ulterior de distribuirea lor către beneficiari să se ocupe primăriile.

”Beneficiarii acestor ajutoare sunt familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat acordat în baza legii 416/20101, persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza legii 277/2010, persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente de alte situații asemănătoare și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate,  persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele care locuiesc în așezările informale,  pe baza listei comunicate de către reprezentantul legal al UAT-urilor. Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se derulează din anul 2018”, a declarat, pentru sansanews.ro, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Buzău, Cristina Sterian.