Actualitate Agricultura acum

Toamna Buzoiană și-a primit primii clienți! Ce bunătăți găsiți la târgul producătorilor și la ce prețuri. Ziua se încheie cu Taraful de la Clejani

S-a dat startul cumpărăturilor în cel mai mare târg al producătorilor din Buzău. Primii producători au ajuns deja la Toamna Buzoiană, iar primii clienți nu s-au lăsat nici ei așteptați. Legumele și fructele proaspete au fost frumos așezate pe tarabe, iar oferta este pe alese și pentru toate buzunarele.

Un kilogram de roșii sănătoase, culese direct din grădina producătorilor, costă 4lei, la fel costă și un kilogram de castraveți. La fel și unul de ardei gras. Ceva mai scumpi sunt ardeii capia. Un kilogram costă 6 lei. Ceva mai ieftini sunt dovleceii care costă 3 lei kilogramul.

De la Toamna buzoiană nu lipsesc nici fructele, iar cele mai bune sunt aduse de grupul de producători din Istrița.

O prezență așteptată la eveniment este Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău care și în acest an își bucură vizitatorii cu legume deosebite.

Pentru prima dată la Toamna Buzoiană  este prezent și un furnizor de servicii IT pentru tractoare.

Deschiderea oficială a fost la 15.30, când sunt așteptați să ajungă la târg și oficialitățile Buzăului dar și fostul ministru al Agriculturii , Petre Daea.

La 16.30, pe scena amenajată vor urca Drăgăicuțele din Berca, iar seara va fi încheiată de Taraful de la Clejani car vor da startul distracției l 9.10.Accesul va acest spectacol va fi permis doar pentru cei vaccinați sau persoanelor care prezintă un rezultat negativ la un test antiCOVID-19.