Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Tone de gunoaie, la marginea municipiului Râmnicu Sărat! Ce spun autoritățile locale după amenda Gărzii de Mediu

Este nevoie doar de o simplă inspecție pentru a descoperi mormane de gunoaie, aproape la orice pas. O dovedesc controalele efectuate în ultima săptămână de comisarii Gărzii de Mediu care scot la suprafață aproape în fiecare zi noi zone transformate în adevărate gropi de gunoi ilegale. După dezastrul găsit în satele Pietrosu și Gomoești, comisarii de Mediu au descoperit ”munți” de gunoaie formate pe marginea râului Râmnicu Sărat. Controlul a fost finalizat o amendă și cu promisiunea reprezentanților Primăriei că vor supraveghea zona astfel încât acolo să nu mai fie aruncate deșeuri.

Controlul tematic care vizează verificarea modului în care sunt salubrizate cursurile de apă a ajuns la Râmnicu Sărat. Din păcate, și această dată comisarii de Mediu au găsit tone de deșeuri din construcții amestecate cu resturi menajere aruncate pe marginea cursului de apă.

”Echipa comuna de control a verificat în data de 12.05.2021 modul în care a fost salubrizat cursul de apă Rm. Sarat și malurile acestuia, în zona mun. Rm. Sărat și dacă au fost realizate și întreținute șanturile și rigolele în localitate pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor. S-a constatat existența pe malurile cursului de apă Rm. Sărat, cât și în zona aferentă, depuneri ilegale de deșeuri menajere și reciclabile, inclusiv deșeuri de construcții și demolari”, spun comisarii Gărzii de Mediu.

Neregulile constatate au fost sancționate, iar cei care trebuie să plătească sunt reprezentanții Primăriei Râmnicu Sărat.

”Pentru neconformitătile constatate, comisarii din cadrul G.N.M-C.J. Buzău au aplicat sacțiune contraventională – amendă U.A.T.-ului Rm. Sărat, în valoare de 15.000 lei și s-au impus măsuri de salubrizare a terenului ocupat de depunerile necontrolate de deșeuri”, informează Garda de Mediu Buzău.

La rândul lor, reprezentanții Primărie recunosc că acolo este o zonă cu probleme dar promit că se vor conforma măsurilor transmise de Garda de Mediu.

”A fost verificată o zonă din apropierea gropii de gunoi care este în procedura de închidere și au fost identificate câteva probleme pe care le-am recunoscut. Sunt anumiți cetățeni care nu înțeleg că nu se mai poate ca înainte. În urma controlului am fost sancționați și ne vom conforma acestor lucruri transmise de Garda de Mediu. N-au fost resturi menajere, au fost deșeuri din demolări controlate. Acum vom reamenaja zona și vom respecta măsurile transmise de Garda de Mediu”,a spus Florian Nicolae, viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat.

Reamintim, în urmă cu câteva zile, comisarii Gărzii de Mediu au mai aplicat o amendă de 15.000 și la Costești. Mai multe detalii aici.