Actualitate

TRANSPORTATOR PIRAT, PRINS PE ȘOSEAUA NORDULUI. Transporta persoane în Anglia, fără a avea vreo autorizație

Un bărbat din Focșani care transporta persoane și colete peste granițe, fără a avea vreo autorizație în acest sens, a fost depistat de polițiști în municipiul Buzău. Microbuzul condus de focșăneanul de 35 de ani a fost tras pe dreapta pe Şoseaua Nordului, pentru un control de rutină. Când i-au cerut documentele, însă, oamenii legii și-au dat seama că au de-a face cu un transportator pirat. Focșăneanul transporta persoane şi colete pe ruta România – Marea Britanie, fără a fi autorizat în acest sens. Polițiştii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1000 de lei și i-au suspendat dreptul de utilizare al autovehicului pe o perioadă de 6 luni, au reţinut certificatul de înmatriculare al vehicului şi au ridicat plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Pe de altă parte, joi, 12 noiembrie a.c., în intervalul orar 07.00 – 09.00,  poliţiştii din Buzău și inspectori din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au efectuat ample verificări în municipiul Buzău pentru prevenirea și combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale privind siguranța si legalitatea transportului de persoane şi mărfuri dar și pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2. În doar 2 ore, au fost verificate 200 de autovehicule, dintre care peste 120 de vehicule pentru transportul de persoane şi mărfuri.

Poliţiştii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale dintre care 19 sancţiuni pentru abateri conform Legii nr. 55/2020. Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 20.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere, 3 certificate de înmatriculare şi au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.