Actualitate

PRIMELE SEMNALE! Primarul Toma spune că premierul Orban îl va invita la discuții pe cercetătorul Costel Vînătoru

Proiectul înființării ”Băncii de resurse genetice” la Buzău pare să prindă viteză. La două săptămâni după ce Vlad Mircea Pufu, președintele interimar al organizației municipale PNL și candidatul care deschide lista liberalilor la Senat, a anunțat susținerea acestui proiect de o importanță majoră pentru județ, cercetătorul Costel Vînătoru va merge la București.

Anunțul a fost făcut chiar de primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. Edilul a spus că cercetătorul Costel Vînătoru, inițiatorul proiectului privind înființarea unei bănci de gene la Buzău, se va întâlni cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta despre realizarea acestui proiect.

”Domnul Ludovic Orban a promis că o să îl invite personal pe domnul Costel Vînătoru, directorul Băncii de Gene, la o întâlnire”, a scris Constantin Toma.

Anunțul vine în contextul în care pe 11 noiembrie, edilul a participat la o întâlnire organizată la sediul Guvernului. În discursul său de la Guvern, edilul a abordat și tema băncii de gene, un proiect pe care primarul îl numește ” un proiect național, vital pentru sănătatea românilor”.

Proiectul înființării Băncii de resurse genetice recapătă atenția autorităților după ce, în urmă cu două săptămâni, Vlad Mircea Pufu a participat la o emisiune tv, alături de cercetătorul Costel Vînătoru, inițiatorul proiectului, în care a anunțat că acest proiect care de un an de zile bate pasul pe loc trebuie să continue.

După ce ani la rând a susținut și a promovat acest proiect extrem de important pentru agricultura românească în calitate de jurnalist, acum Vlad Pufu merge mai departe și luptă pentru deblocarea acestuia în calitate de candidat al PNL la Senat.

 “Ne-am bătut pentru el cât am putut, la nivel mediatic, am promovat, am explicat ce înseamnă pentru Buzău acest proiect, am dat detalii despre ce plusvaloare ar putea aduce Buzăului și e normal ca acum, dacă voi deveni parlamentar, să preiau și să-mi mențin ceea ce am susținut în trecut. Eu sunt convins că acest proiect este foarte benefic pentru Buzău. Mi-l asum și foarte mulți au fost surprinși dar noi trebuie să încercăm să degrevăm politicul de tot ceea ce este bun pentru Buzău. Acest proiect este benefic pentru Buzău. Va crea în jurul său fermieri independenți de importuri, ne va crea nouă o independență alimentară, vom conserva și vom patenta acele soiuri buzoiene pe care astăzi le avem și nu știm să le promovăm în plan național ci și în plan exterior pentru că trebuie să începem să spunem că putem și să începem să avem încredere în noi, să ieșim cu brandurile”, a anunțat la finalul lunii octombrie Vlad Mircea Pufu, candidatul PNL Buzău la Senat.