Actualitate

Trei infracțiuni comise la volan, în noaptea de Înviere. Făptașul este un tânăr de 19 ani

Un tânăr din Buzău a pus pe jar polițiștii buzoieni chiar în noaptea de Înviere. Buzoianul, în vârstă de 19 ani a comis nu mai puțin de trei infracțiuni grave pentru care s-a ales cu dosar penal.

Totul s-a întâmplat în Săpoca, în noaptea de sâmbătă spre duminică, când tânărul de 19 ani a fost surprins băut la volan pe o stradă din comună. Surprizele cu adevărat șocante au început să curgă abia când oamenii legii au început cercetările. În primul rând, aparatul etilotest a depistat o alcoolemie record: 1,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind cea mai mare valoare înregistrată în perioada minivacanței de Paște. Aceasta a fost însă doar prima infracțiune. Când polițiștii au cerut documentele șoferului au constatat că, de fapt, tânărul nu avea permis de conducere. În plus, mașina pe care o conducea fără a avea dreptul legal era furată. În total, trei infracțiuni care i-au adus tânărului de 19 ani dosar penal.

”În urma verificării conducătorului auto în bazele de date ale Poliției Române, a reieşit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie. Mai mult de atât, tânărul ar fi sustras autoturismul la volanul căruia se afla, din fața unui imobil, din Săpoca, acesta nefiind asigurat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, informează IPJ Buzău.

În perioada Sărbătorilor de Paște, la Buzău au fost întocmite, în total, 7 dosare penale pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

”Poliţiştii au efectuat în perioada minivacanţei peste 260 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 17 situații.  În cazul a 10 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.În cazul altor 7 șoferi depistați băuți la volan s-a impus întocmirea de dosare penale”, informează IPJ Buzău.

Polițiștii au mai întocmit alte 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehiul neînmatriculat, dar și pentru  conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.