Actualitate

TRONSONUL PLOIEȘTI-BUZĂU DIN AUTOSTRADA A 7 FACE ÎNCĂ UN PAS! Proiectul tehnic și caietul de sarcini vor fi gata în decembrie

Pași importanți în realizarea tronsonului Ploiești-Buzău din Autostrada A 7. După ce săptămâna trecută anunța că studiul de fezabilitate pentru tronsonul Ploiești – Buzău a fost depus la Ministerul Transporturilor, acum, candidatul PNL Buzău la Senatul României, Vlad Mircea Pufu, arată că luna viitoare vor fi gata proiectul tehnic și caietul de sarcini pentru licitația care va desemna constructorul tronsonului Ploiești-Buzău. Anunțul a fost făcut pe Facebook de candidatul PNL Buzău la Senat, Vlad Mircea Pufu.

“ Vestea cea bună, pe care vreau să v-o dau astăzi, este aceea că, la începutul lunii decembrie, vor fi gata proiectul tehnic și caietul de sarcini pentru licitația care va desemna constructorul tronsonului Ploiești-Buzău. O estimare corectă, chiar și în condițiile apariției unor contestații, arată că licitația pentru alegerea constructorului ar trebui să se încheie în șase luni.  În iulie 2021 ar trebui să știm cine execută lucrările, iar firma sau consorțiul desemnat, să demareze lucrările. ”, scrie Vlad Mircea Pufu pe Facebook.

De asemenea, candidatul PNL Buzău aflat pe primul loc pe lista pentru Senat, Vlad Mircea Pufu, arată și ce pași vor fi urmați pentru ca în cel mult 4 ani Autostrada A 7 să fie realizată până la Bacău.

“ Tronsonul Ploiești-Buzău, denumit Muntenia Expres, acesta va avea 63 de kilometri de la Ploiești la Buzău, se va construi pe trei loturi, pe un traseu paralel cu actualul DN 1 B, va avea noduri rutiere conectate la infrastructura deja existentă, pasaje, poduri, perdele forestiere și parcări. Planul de dezvoltare pe care Guvernul condus de Ludovic Orban îl are pentru zona Moldovei, ne arată că autostrada care va continua până la Pașcani, așa cum este cuprinsă în Masterplanul General de Transport al României, are un rol esențial. În 2024 ar trebui să fie deja realizată până la Bacău.”

“Îmi fac o prioritate din a urmări, pas cu pas, realizarea acestui proiect, ca viitor senator PNL de Buzău”, mai arată Vlad Mircea Pufu.

Șansanews.ro a scris despre acest proiect și AICI.