Actualitate

TRONSONUL PLOIEȘTI-BUZĂU DIN AUTOSTRADA A7 A PRIMIT ACORDUL DE MEDIU. Ce înseamnă asta pentru buzoieni

Proiectul Autostrăzii A7, care va trece prin Buzău către Moldova, a intrat în linie dreaptă. A fost emis acordul de mediu pentru primul tronson din autostradă, respectiv Ploiești-Buzău. Documentul va fi transmis, mai departe, Ministerului Dezvoltării, pentru parcurgerea celorlalți pași necesari, astfel încât săptămâna viitoare să fie aprobat studiul de fezabilitate, într-o ședință ce ar putea avea loc marți. Apoi, va fi nevoie de o hotărâre de Guvern referitoare la indicatorii economici iar ulterior, în decurs de 30 de zile, vor fi demarate celelalte etape privind exproprierile și licitațiile. În acest ritm, la finele acestui an toate contractele pentru primul tronson de autostradă, Ploiești- Buzău, ar putea fi semnate iar anul viitor, în primăvară, să se lucreze, efectiv, pe teren, estimează autoritățile implicate în acest proiect.

Emiterea acordului de mediu reprezintă ultimul pas necesar înainte de lansarea licitației pentru desemnarea constructorului, subliniază senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu. Un lucru este cert: în cel mult 3 ani, Buzăul va avea autostradă.

“Emiterea acordului de mediu era ultimul pas înainte de lansarea licitației pentru desemnarea constructorului care va proiecta și va executa autostrada. În mai-iunie, probabil, se va lansa licitația. Estimăm că lucrările vor începe în prima parte a anului viitor, ceea ce e un lucru extraordinar. Probabil că în 2023-2024 vom merge de la Buzău la București pe autostradă. Ceea ce va fi un punct esențial pentru dezvoltarea județului Buzău. Dacă luăm prin comparație, județele din Transilvania care au autostradă, se vede clar un progres real economic”, a declarat senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu.

Dacă licitația pentru tronsonul Ploiești – Buzău va fi organizată în luna mai, o lună mai târziu se estimează a avea loc aceeași procedură și pentru următorul tronson, Buzău- Focșani.

Drumul de mare viteză ce va lega Capitala de Moldova va avea o lungime totală de circa 340 de km. 

Mai multe detalii despre proiectul autostrăzii care va tranzita Buzăul, AICI.