O data într-un deceniu, o specie protejată de păsări este inventariată, la nivel european, în cadrul unui recensământ care se bazează pe spiritul voluntar. Recensământul berzelor albe, o inițiativă care are loc și în 2024, va stabili, cât mai aproape de realitate, numărul de exemplare care se cuibăresc, în perioada aceasta, în România.
În erioada 15 iunie-15 iulie are loc acest recensământ, derulat în țara noastră de Societatea Ornitologică Română și Asociația pentru Protecția Păsărilor și Naturii „Grupul Milvus”, cu sprijinul sponsorilor și al voluntarilor.
Buzoienii care iubesc natura și frumusețea acesteia sunt invitați să participe ca voluntari, la acest recensământ.
”Oare în județul Buzău sunt maxim 110 cuiburi, în doar 35 din cele 88 de unități administrativ-teritoriale (UAT=comună sau oraș)??? Buzoienilor, ce ziceți, participați și voi la recensământul internațional al berzelor albe?” este provocarea adresată locuitorilor județului de SOR Buzău.
Recensământul se derulează în această perioadă pentru că puii sunt deja mari și pot fi văzuți în cuib. Iată, mai jos, pașii pe care îi urmează voluntarii, după ce se înscriu în program, AICI:
1. Porniți GPS-ul (locația) telefonului smart.
2. Deschideți aplicația.
3. Vă apropiați cât puteți de mult de cuib. Completați datele cerute în meniul aplicației și, la final…
4. Marcați locația.
5 Faceți o poză cuibului (de la oarecare depărtare) și salvați datele în aplicație.
6. Când aveți o conexiune stabilă de internet (de prefereat Wi-Fi, trimiteți cuiburile salvate. Ele vor apărea pe hartă după ce vor fi validate de un administrator al bazei de date a SOR.
Suplimentar pot fi introduse informații adiționale sub formă de text.
Adaugă comentarii