Actualitate

Turiști blocați, în Munții Buzăului, pe un traseu extrem de periculos. Ce s-a întâmplat cu ei (FOTO)

Misiune dificilă a jandarmilor buzoieni, care duminică seară au fost chemați să intervină în sprijinul unui grup de bucureșteni, care s-au aventurat pe un traseu dificil cu o mașină neechipată corespunzător, și mai ales în condiții meteo total nefavorabile, pe o ploaie abundentă.

Jandarmii montani au fost alertați prin 112 duminică seară de către o persoană din București care a sesizat că  3 cunoștințe de-ale sale au mers către Lacul Vulturilor cu autoturismul și au rămas blocate în traseu. În zonă s-a deplasat o echipă de căutare compusă din 3 jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu, 2 politiști și primarul comunei Siriu. Deși deplasarea echipei de intervenție a fost una dificilă, pe fondul traseului afectat de condițiile meteo din ultimele zile, cele trei persoane, doi adulți și un minor de 14 ani, au fost depistate în jurul orei 00.00, iar în contextul în care autoturismul lor nu a putut fi deblocat din noroi, au fost transportate în Siriu cu o autospecială.

”Este vorba despre doi bărbați și un copil, din București. Erau cu o mașină nedotată pe un asemenea traseu. Au rămas împotmoliți. Mașina nu a putut fi scoasă de acolo. Ei au fost salvați și s-au cazat apoi la o pensiune din zonă. Au venit în zonă să se plimbe, dar și-au ales prost ziua. Ieri, la Siriu a plouat în continuu. Nu au pățit nimic. Au stat în mașină, au ieșit doar să prindă semnal la telefon. Traseul este unul periculos”, ne-a declarat primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu.

În condițiile în care ploile vor continua și în zilele următoare, jandarmii recomandă turiștilor să se documenteze temeinic în ceea ce privește  traseele montane ce urmează a fi parcurse, să  evite zonele semnalate cu riscuri și să  programeze excursiile astfel încât să evite deplasarea după  lăsarea  întunericului.