Actualitate

ULTIMĂ ORĂ! Școlile din orașul Buzău și din 15 comune trec în online, începând de marți. Lista localităților

S-a decis. Toate școlile și grădinițele din municipiul Buzău, dar și din 15 comune ale județului, sunt, de marți, în on-line.

Decizia a fost luată din cauza valului de infectări cu coronavirus, inclusiv în rândul copiilor. Pentru că nu mai sunt locuri în spitale iar numărul infectărilor crește alarmant de la o zi la alta, inclusiv în rândul copiilor de școală și de grădiniță, autoritățile au decis că cel mai sigur pentru toată lumea e ca școlile să treacă în online.

Decizia se aplică localităților unde rata de infectare depășește, luni, 7.5 cazuri de Covid la mia de locuitori.

Este vorba despre comunele  Ulmeni, Cernăteşti, Stâlpu, Măgura, Glodeanu Siliştea, Mihăileşti, Poşta Câlnău, Vintilă Vodă şi Mărăcineni, Blăjani, Verneşti, Unguriu, Săpoca,  municipiul Buzău unde rata de infectare de 10. 72, în Brădeanu şi Ruşeţu.

La Ruşeţu e cea mai mare  rată de  îmbolnăvire in acest moment, 16, 26 cazuri la mia de locuitori, cu 57 de infectări in ultimele 14 zile.

Judeţul Buzău înregistrează luni 365 de cazuri noi de Covid, 3 reinfectări, dar şi 9 decese, inclusiv la persoane fără comorbidități. Potrivit autorităților, până acum au fost confirmați cu COVID 360 de copii dar și 90 de angajați din școli.

Decizia CJSU, AICI.