Actualitate

Un fenomen în creștere și greu de combătut! Statisticile testărilor antidrog în Buzău

Condusul sub influența substanțelor interzise a devenit o practică alarmantă în România. Fenomenul este în creștere și, mai ales, pare a fi greu de combătut și în județul Buzău. Potrivit statisticilor prezentate de Inspectoratul Județean de Poliție, aproape unul din trei șoferi testați conducea drogat.

Cifrele reflectă situația din ultimele luni, când polițiștii buzoieni au efectuat 114 testări cu aparatul DrugTest, iar 40 dintre conducătorii auto au ieșit pozitiv.

Silviu Dinu, comisar șef Serviciu Rutier din cadrul IPJ Buzău, a explicat la Focus Tv faptul că fenomenul pare că s-a generalizat pentru că s-a extins atât vârsta de consum cât și categoriile sociale consumatoare.  

Silviu Dinu

În concluzie, fenomenul există, este în extindere și ar fi nevoie de o strategie națională pentru combaterea lui. Deocamdată, singura armă pentru depistarea șoferilor drogați o reprezintă testarea. Însă, și aici lipsește dotarea corespunzătoare. De exemplu, la Buzău există doar două aparate de testare antidrog. Unul este folosit în municipiul Buzău, iar cel de al doilea de polițiștii din municipiul Râmnicu Sărat. Silviu Dinu recunoaște că ar fi nevoie de mai multe și există speranța ca, în viitor, Poliția Română să fie dotată cu mai multe astfel de aparate. La Buzău ar urma să mai ajungă încă două sau trei aparate.

Silviu Dinu, comisar șef Serviciu Rutier Buzău