Actualitate

Un prim pas în vederea mutării elevilor de la Pedagogic la Colegiul Hasdeu. Părinții sunt revoltați

Liceul Pedagogic

Un prim pas a fost făcut astăzi în vederea mutării a 10 clase de la Colegiul Pedagogic la Colegiul Hasdeu, din cauza șubrezirii clădirii în care elevii au învățat până acum. Astăzi a avut loc Consiliul de Administrație la Colegiul Hadeu, ședință în cadrul căreia a fost analizată solicitarea conducerii de la Pedagogic privind alocarea de spații în care să învețe în anul școlar viitor elevi ai unității de învățământ de pe strada Spiru Haret. Decizia luată în Consiliul de Administrație a fost favorabilă. Cu alte cuvinte, 10 clase de liceu de la Pedagogic pot face cursuri în clădirea Hasdeului, însă, doar după amiaza.

“Astăzi a avut loc ședința Consiliului de Administrație a Colegiului Hasdeu unde, la capitolul “Diverse”, pe lângă alte probleme curente legate de începerea anului școlar s-a luat în discuție și găzduirea elevilor de la Pedagogic. Fiecare membru al C.A. și-a spus punctul de vedere. Într-un final, votul a fost în favoarea mutării unor clase de la Liceul Pedagogic într-unul dintre localurile Colegiului BP Hasdeu”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

Este, însă, doar un prim pas. Urmează ca și Consiliul de Administrație de la Pedagogic să analizeze și să voteze propunerea de mutare a elevilor într-o altă clădire. De asemenea, mutarea trebuie aprobată și de Consiliul Local Municipal.

“Mai sunt doi pași procedurali, mă refer la votul din Consiliul de Administrație de la Pedagogic dar și la certificarea acestei mutări prin hotărâre de Consiliu Local Municipal. Din discuțiile purtate cu cei de la Hasdeu, ei pot oferi doare 10 săli de clasă și doar după amiază. În funcție de ceea ce li se oferă, cei de la Pedagogic vor trebui să-și organizeze orarul și celelalte aspecte ce țin de deplasarea profesorilor, organizarea fluxului didactic în clădirea de la Hasdeu.”

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Pai Liceul Pedagogic intai solicita alocarea unor spatii altei scoli si apoi vede daca are sau nu girul propriului consiliu de administratie? Cam ciudat. Solicitarea initiala cum a fost facuta?

  • Dar de ce nu se muta in caldirea nou finalizata de reabilitat si renovat pe Balcescu, IC Bratianu? Si pot muta toata scoala, iar cladirea aceea chiar va avea o utilitate.