Actualitate

Premiile pe care le vor primi olimpicii internaționali de la Guvern cresc considerabil. Ministru liberal: ”Avem în atenție performanța și excelența”

Vești bune pentru olimpicii care reprezintă România în competiții internaționale și revin acasă cu tolba plină de premii: munca și performanța le vor fi răsplătite pe măsură. Guvernul a adoptat azi o hotărâre, inițiată de ministrul liberal al Educației, Sorin Câmpeanu, prin care premiile acordate de statul român ca recompensă pentru performanța acestora vor crește considerabil.

”Pentru că în pachetul legislativ “România educată” avem în permanență în atenție echitatea, pe de o parte, dar și performanța și excelența, pe de altă parte, avem o hotărâre de guvern prin care există o creștere substanțială a premiilor pentru elevii români care au făcut înaltă performanță internațională. Este o hotărâre de guvern prin care cuantumul acestor premii crește semnificativ. Sunt premiați nu numai elevii, dar sunt premiate și școlile din care provin acești elevi. Astea sunt măsurile de susținere a excelenței”, a anunțat ministrul Sorin Câmpeanu la finalul ședinței de Guvern.

Potrivit ministrului liberal, medalia de aur la o olimpiadă internațională îi va aduce elevului care ajunge la această performanță un premiu de 20.000 de lei de la Guvern. Aceeași sumă îi va reveni însă și școlii în care învață olimpicul medaliat cu aur.

”Aceste premii nu aveau o valoare pe care Guvernul să o considere conformă cu rezultatele acestor tineri excepționali. Astfel, premiile au fost crescute. Pentru premiul I cu medalie de aur la olimpiadă internațională, premiul va fi de 20.000 d elei. Este un premiu care se acordă elevului, dar și școlii din care provine acel elev. Deci fiecare primește această sumă – școala care a contribuit la formarea elevului primește 20.,000 de lei, elevul primește 20.000 de lei. Premiile II, III și mențiune aui valori de asemenea crescute semnificativ, până la 15.000, 12.000, 10.000 și 6000 de lei mențiunea”, a precizat ministrul.

Totodată, acesta a anunțat și o creștere semnificativă a sumelor cu care vor fi recompensați elevii ce vor obține premii la olimpiade regionale sau europene, care vor ajunge până la 7500 de lei pentru locul I.