SĂNĂTATE

UPDATE Alertă de sănătate publică! 12 buzoieni, diagnosticați cu gripă, în week-end. Printre bolnavi, copii de la Centrul Maternal

În Buzău, e alertă de sănătate publică după ce mai multe persoane au ajuns în ultima săptămână la spital iar testele rapide au indicat prezenta virusului gripal. Numai în acest week-end la Spitalul Județean Buzău, 12 buzoieni au primit diagnosticul de gripă, în urma testului rapid.

A fost coșmar la camera de gardă a celui mai mare spital din Buzău. În week-end, numeroși buzoieni au ajuns la urgențe având simptome specifice gripei, unii prezentând chiar insuficiență respiratorie. În cazul a 12 pacienți, testele rapide au indicat prezența virusului gripal de tip A sau B.  iar cei mai afectați sunt copii. Din cei 12 bolnavi, doar unul este adult, restul sunt copii cu vârste cuprinse între 1 și 12 ani. Copiii prezentau  febră foarte mare, cefalee, unii  vărsături.
Din cauza stării grave în care se aflau, 4 copii au fost transferați la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Ei aveau insuficiență respiratorie iar medicii buzoieni au decis că cel mai bine pentru ei e să fie trimiși la un spital din București. Alți 4 copii și adultul diagnosticat cu gripă un tânar de 20 de ani, au fost internați în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Doar 3 bolnavi au fost lăsați să plece acasă, cu scrisoare medicală și cu recomandarea de a reveni dacă starea lor se înrăutățește.

UPDATE [13:42] 20 IAN 2020 ›

Printre pacienții transferați la spitalul Victor Babeș din București se află și trei frați de 2, 4 și 8 ani, care se aflau alături de mama lor în Centrul Maternal din zona Obor. Copiii se simțeau foarte rău duminică, atunci când au fost aduși la Spitalul Județean Buzău, având dureri de cap, febră foarte mare, astfel că medicii au decis ca ei să fie transferați la București.
În centrul maternal din care provin acești bolnavi mai sunt internate 7 mame alături de 15 copii cu vârste între 4 luni și 16 ani.
Pentru ca virusul să nu se extindă și la ceilalți asistați, medicii epidemiologi și specialiștii DGASPC Buzău au luat decizia restricționării vizitelor pentru beneficiarii centrului. De asemenea, în perioada următoare nu vor fi făcute alte internări în Centrul Maternal de la Obor.

UPDATE [14:07] 20 IAN 2020 ›

Crește îngrijorător de mult numărul cazurilor de gripă confirmate în urma testelor rapide. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Buzău, în cursul zilei de luni, alți 3 copii care au fost aduși la Urgențe au primit diagnosticul de gripă, după ce au medicii le-au făcut testul rapid. Este vorba despre gripă de tip A . Unul dintre micii pacienți a fost trimis la Secția de Boli Infecțioase, iar ceilalți doi au fost externați, cu tratament specific împotriva gripei.
Pe de altă parte, epidemiologii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău spun că nu se poate vorbi deocamdată despre focare sau despre o epidemie de gripă, în lipsa unor analize de sânge care să arate clar că este vorba despre virus gripal. Testul rapid este unul orientativ, astfel că medicii din DSP așteaptă analizele de laborator din Capitală, pentru a stabili dacă Buzăul se confruntă într-adevăr cu o epidemie de gripă sau sunt doar infecții respiratorii superioare.
Etichete