Actualitate

(UPDATE) Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în județul Buzău. Care este scopul vizitei

UPDATE 2: Ministrul Alina Gorghiu vizitează amplasamentul viitorului penitenciar, arătând că în circa 3 ani, când proiectul ar trebui să fie finalizat, peisajul se va schimbat radical.

UPDATE 1: La Unguriu, în zona fostelor unități militare, locul în care va fi construit viitorul penitenciar, în jurul orei 11:00 au început să sosească oficiali de la București, dar și autorități buzoiene. Alături de ministrul Alina Gorghiu, la Unguriu se află și directorul Administrației Penitenciarelor din România, chestor de politie penitenciară dr. Dan Halchin, dar și reprezentanți ai firmei care va construi unitatea de detenție.

Penitenciarul va fi construit pe locul fostelor unități militare.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Vizită importantă, astăzi, 7 februarie, în județul Buzău. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, ajunge în județ, mai exact la Unguriu. Aici, ministrul urmează să facă o vizită la locul unde va fi construit, de la zero, un penitenciar, o investiție importantă pentru sistemul de detenție din România, dar și pentru comuna buzoiană.

Proiectul realizării unui penitenciar nou la Unguriu este unul mai vechi, dar abia în decembrie 2023 a fost semnat contractul de execuție a unității de detenție. Potrivit proiectului, penitenciarul va avea o capacitate de 900 de locuri. Detalii, AICI.

Pe de altă parte, se estimează că la viitorul penitenciar vor lucra circa 500 de persoane, ceea ce va însemna o șansă pentru locuitorii din Unguriu și comunele limitrofe de a-și găsi un loc de muncă. Detalii, AICI.