Actualitate

(video) Vreme de primăvară în februarie! Ce zic buzoienii de apariția primilor ghiocei

Temperaturile nesperat de mari din această perioadă, care ne duc deja cu gândul la primăvară, au făcut ca și vestitorii anotimpului renașterii să-și facă apariția. Primii ghiocei pot fi văzuți deja în Buzău în multe curți din oraș, spre uimirea oamenilor.

Iar mulți ghiocei au fost imortalizați de cei cărora le-au ieșit în cale și au devenit imediat postări cu numeroase aprecieri.

Și meteorologii spun că temperaturile sunt destul de mari pentru această perioadă a anului.

„Sunt temperaturi cu mult peste ce ar trebui să înregistrăm în această perioadă. Recordul este 26 de grade în Pătârlagele, înregistrat în 2016. Încă nu avem temperaturi record, fiind abateri de peste 15-18 grade. Normal trebuia să avem de la -1 grad la 5 grade. Săptămâna viitoare vor începe să scadă treptat, însă vor fi tot peste temperaturile normale”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Temperaturile crescute sunt însă pe placul buzoienilor, care spun că s-au săturat de frig și vreme urâtă. Cei mai tineri au trecut deja la garderoba de primăvară, renunțând la gecile groase de iarnă. Cu toate acestea, oamenii sunt de acord că încălzirea nu e un fenomen normal.