Actualitate SĂNĂTATE

Valul 6 al pandemiei face prima victimă la Buzău. DSP a raportat decesul unui bărbat

sursa:Facebook

Buzăul înregistrează primul deces ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2 din valul 6 al pandemiei. După aproape două săptămâni de la reluarea raportării zilnice a cazurilor noi COVID-19, timp în care numărul persoanelor diagnosticate a continuat să crească, astăzi, DSP anunță primul deces din valul 6. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 88 de ani, cu multiple comorbidități.

”Pacientul, în vârstă de 88 ani din Buzău, este testat și confirmat cu SARS-CoV-2 în 18.07.2022, pe baza unui test rapid antigenic efectuat de către un echipaj al SAJ Buzău. În 22.07, se prezintă la camera de gardă a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie agravată. Evoluția clinică este nefavorabilă, astfel că în aceeași zi, pacientul, care avea mai multe comorbidități, a decedat”, informează DSP.

De asemenea, în ultimele 24 de ore 64 de persoane, printre care și copii, s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au înregistrat 64 cazuri de infectare cu coronavirus (59 cazuri noi de infectare și 5 cazuri de reinfectare). Pacienții au vârste cuprinse între 3 luni și 89 ani”.